10 december 2018

Technogym: leren met en van elkaar staat centraal

10 december 2018

De mywellness cloud van Technogym is al jaren lang een begrip in de fitnessen wellnessbranche. Al vanaf 1996 biedt Technogym met de voorloper van mywellness cloud op maat oplossingen. Met de digitaliseringsslag van de afgelopen jaren, worden de oplossingen alleen maar talrijker en worden deze volop doorontwikkeld. Een wereld vol nieuwe mogelijkheden ligt voor de fitnessondernemer open! 

Hoe haal je nu het optimale rendement uit het digitale platform van Technogym? Deze vraag stond op 30 oktober centraal tijdens het GURU event bij Squash & Wellness in Bussum. Bijna vijftig actieve mywellness cloud gebruikers die samen méér dan 75 clubs vertegenwoordigen leerden er samen nog meer over de digitale oplossingen en ontwikkelingen van Technogym. En nog belangrijker: er werd volop van elkaar geleerd om juist ook op de fitnessvloer het maximale uit het digitale platform te halen.

Een gave leerzame dag
Het belangrijkste doel was om samen te ervaren hoe je nog meer uit de digitale softwareoplossingen van mywellness cloud kan halen. Want alleen dan pluk je er écht 100 procent de voordelen van. Verschillende trainers van Technogym deelden de laatste features en ontwikkelingen van de software. Maar het werd pas echt leuk toen de deelnemers zelf in groepsverband aan de slag gingen!

De groepjes gingen samen aan de slag met actuele casussen uit de praktijk. De uitdaging was om met behulp van het digitale platform tot een goede oplossing te komen. De verschillende casussen werden daarna met elkaar gedeeld en besproken. Aansluitend hierop waren er verschillende presentaties over de nieuwste features van mywellness cloud. Waarna het event met een buffet
en borrel werd afgesloten.

Een community
Je leert juist veel van collega-ondernemers. Binnen Technogym is Digital Sales Manager Persijn Berende verantwoordelijk voor mywellness cloud. “Vanuit Technogym investeren we in de relatie met onze klanten. Eigenlijk begint na het verkopen van een oplossing voor ons pas echt de samenwerking met een klant. We willen ze continu bijstaan in het beter benutten van de geboden oplossingen. Hierbij is het vooral belangrijk om naar onze klanten te luisteren. Dit is ook belangrijk omdat we de software blijven ontwikkelen, waardoor we met mywellness cloud voorop blijven lopen in de branche. En dat geldt natuurlijk ook voor de gebruikers!”

Voor Persijn is het event zeker geslaagd. “De opkomst van vijftig relaties is geweldig. We kregen regelmatig signalen dat ze graag ook van andere mywellness cloud-gebruikers leren, en dat kan nu. Nog belangrijker is dat dedeelnemers weer geïnspireerd en gemotiveerd naar huis gaan en de opgedane kennis direct in hun eigen omgeving toepassen. Zo blijven we groeien en halen we nog meer uit de digitale transitie die nu op de fitnessvloer plaatsvindt. Dit blijven we de komende jaren met de mywellness cloud -gebruikers doen, zeker ook omdat wij blijven investeren in de mogelijkheden van het digitale platform. Zo bouwen we samen een community die elkaar verder helpt en succesvol maakt!”



Op naar een sterke toekomst
De ondernemers die de dag bezochten gingen voldaan naar huis. Een van de bezoekers is Anja Weeda van Shape All in uit Amsterdam: “De mogelijkheden van mywellness cloud zijn uitgebreid, daarom is het belangrijk dat je het goed afstemt op de situatie van jouw club. Zelf werk ik al jaren met het digitale platform. Toch is het goed om te leren van andere ondernemers.

Tijdens de brainstormsessie heb ik veel geleerd van een jonge ondernemer. Hij kijkt met zijn ‘digitale bril’ toch anders tegen hedendaagse uitdagingen. Zo bouw je samen met de experts van Technogym en de collega-ondernemers aan dé perfecte omgeving voor je eigen fitnesscentrum!”

Mywellness® cloud
Een keuze voor Technogym is meer dan een keuze voor apparatuur. Mywellness cloud geeft je als centrum de mogelijkheid om altijd en overal (binnen en buiten het centrum) in verbinding te staan met je sporters. Om de verbinding tot stand te brengen biedt het digitale platform je een compleet aanbod van web- en mobiele toepassingen.

Via smartphone, tablet en desktop hebben sporters overal toegang tot hun persoonlijke wellness-omgeving. Of ze nu thuis, onderweg of aan het sporten zijn: gegevens kunnen op elk moment van de dag in worden gezien. Uiteraard zijn deze ontwikkelingen niet alleen interessant voor sporters en ondernemers. Als trainer biedt het online platform mogelijkheden om voortdurend in contact te staan met de leden om hen zodoende blijvend te motiveren.

Squash & Wellness Bussum
In Bussum is het premium fitnesscentrum Squash & Wellness Bussum gevestigd. Deze hippe en mooi gelegen club mag met recht een Technogym-ambassadeur genoemd worden. Naast de aanwezige squashallen biedt het de sportfanaat in het fitnesscentrum alle uitdagingen
die je je maar kan wensen.

Om daar met volle teugen van te genieten, is het belangrijk om het lichaam en geest te trainen en te verzorgen. Naast de kwaliteit in bewegen die ze bieden, zorgen ze middels een totaalconcept ervoor dat de klant bewuste keuzes maakt. Om zo de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning!

Door Niek Arts - Fotografie: Technogym
 
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf