10 january 2019

SKILLATHLETIC: ontwaak de atleet in jezelf

10 january 2019
Bij LIJFKRACHT in Wormer bewijst SKILLATHLETIC zich al 

Leden op een vernieuwende manier aan je sportclub of gym binden? Maak dan van hun sportreis een echte beleving, laat ze nog beter trainen in een inspirerende atmosfeer met een goede trainer en gelijkgestemde sporters. Je biedt ze met SKILLATHLETIC van Technogym een heel nieuwe experience aan. De praktijk bewijst het: leden willen er extra voor betalen! 


Vanaf begin 2019 komt SKILLATHLETIC als trainingsconcept in de Benelux uit. Er is al volop mee getest. Zo is SKILLATHLETIC bij LIJFKRACHT in Wormer al vanaf oktober up and running. En met succes, de vraag onder de leden overtreft het aanbod. Eigenaren Jim Breedveld en Marcel de Jong zijn er na drie maanden lovend over.

Trainingsconcept SKILLATHLETIC uitgelegd
De fanatieke sporter is een steeds belangrijkere doelgroep voor fitnessondernemers. “Deze groep ziet sporten als een leefstijl. Ze weten precies wat ze doen, welke vooruitgang ze boeken en zoeken continu naar nieuwe trainingsvormen. Het draait om beleving, ze delen graag hun vooruitgang en dagen elkaar onderling uit. SKILLATHLETIC is de community die deze groep met elkaar verbindt”, legt Product Manager Thijmen Groen van Technogym Benelux uit.

Thijmen gaat verder: “SKILLATHLETIC voer je uit op verschillende SKILL LINE-apparatuur in combinatie met Half Racks en SKILLTOOLS. Dit doe je in een speciaal ingerichte ruimte. Binnen het concept traint iedereen op zijn eigen niveau in dezelfde training. Het is uitermate geschikt voor prestatieverbetering, waarbij het draait om het verbeteren van kracht, behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Onder leiding van een gekwalificeerde trainer, in een inspirerende ruimte en met bijpassende muziek kom je tot een meeslepende trainingservaring.”

“Met hartslagmeting wordt de training gepersonaliseerd, zodat iedereen op de juiste intensiteit traint. Hiervoor zijn de trainers goed opgeleid in het verzorgen van de SKILLATHLETIC-trainingen. Het lesaanbod bestaat uit vier verschillende trainingen met ieder een specifieke trainingsfocus. Een training duurt 45 minuten en heeft een vaste voorgeschreven opbouw wat tijdwinst oplevert. In iedere les verdient een deelnemer punten. Via de SKILLATHLETIC Applicatie bouw je een eigen PASSport op, wat staat voor Power, Agility, Speed, Stamina. In de applicatie volg je je resultaten en voortgang. Verder worden er nieuws, work-outs en lifestyle tips gedeeld en boek je er eenvoudig nieuwe lessen.”

Concept bewijst zich in Wormer
Sportclub LIJFKRACHT is gevestigd in een monumentaal pand aan de Zaan in Wormer. Een club waar het draait om gastvrijheid, beleving en lekker sporten. Daar staat mede-eigenaar Jim iedere dag klaar voor. Jim: “We bieden hier onder meer personal training, vrij trainen en small group training. Dit loopt prima, maar ik merkte dat een groep ‘fanatiekere leden’ zoekt naar een intensieve trainingsvorm tussen personal training en vrij trainen. Personal training is vaak te duur, terwijl alleen vrij trainen te weinig biedt. Toen ik bij Technogym over SKILLATHLETIC hoorde, was ik direct enthousiast. Dit vult het ‘gat’ in ons trainingsaanbod.”

Jims zakenpartner Marcel de Jong gaat verder: “Technogym levert een weldoordachte standaard omgeving voor SKILLATHLETIC. Deze omgeving hebben we samen passend gemaakt voor onze club. De omgeving is met haar uitstraling een belangrijk onderdeel van het concept. Het is een gave omgeving in een urbansetting geworden met verschillende licht- en geluidsaspecten. Het heeft écht de ‘wauw-factor’. Voor dit product geldt: zien is kopen. Daarom is het bewust open op de vloer gecreëerd, zodat alle leden zien wat SKILLATHLETIC is.

Een kloppend businessmodel
Wat levert het concept uiteindelijk onderaan de streep extra op? Hier heeft LIJFKRACHT samen met Technogym kritisch naar gekeken en uitgewerkt in een kloppend businessmodel. Jim: “Ten eerste is het belangrijk dat SKILLATHLETIC past bij jouw club. Daarna kijk je hoe je er extra inkomsten mee binnenhaalt. Bij LIJFKRACHT waren we met SKILLATHLETIC niet op zoek naar extra leden, maar wilden we de omzet per lid verhogen. Daarom hebben we gekozen voor een upselling-strategie. SKILLATHLETIC is voor minimaal 10 tot 15 procent van ons ledenbestand interessant.”

De volgende stap is een goede prijsstrategie. Jim: “Wij kiezen bewust om leden per les te laten betalen. Eerst nemen ze een startpakket af, met daarin een hartslagmeter en een tienrittenkaart. Daarna kunnen de leden rittenkaarten kopen voor 10, 20 of 50 keer. Verder is er goed nagedacht over de lancering van SKILLATHLETIC. Via onze sociale media hebben we de spanning in de weken voor de lancering opgebouwd, zodat de leden nieuwsgiering werden.”

Leden omarmen het 
Jim: “Voor de start hebben we bewust maar vijftig beschikbare plaatsen, zo creëren we schaarste. Nu verhogen we het aantal lessen langzaamaan. En het werkt. Steeds meer leden doen mee en er worden regelmatig vijftigrittenkaarten afgenomen. Zo verhogen wij door upselling de omzet per lid. We draaien nu drie maanden en het overstijgt onze verwachtingen!”

Benieuwd naar de mogelijkheden van SKILLATHLETIC voor jouw club of gym? Neem dan contact op met Technogym Benelux via marketing_nl@technogym.com of kijk op www.skillathletic.com.

LIJFKRACHT presenteert zich
Bij LIJFKRACHT doen ze er alles aan om de leden zo efficiënt en gezond mogelijk te laten sporten. Met personal trainers, de beste fitnessapparatuur en een frisse, ontspannen sfeer is LIJFKRACHT de ideale fitnessclub voor de gemotiveerde sporter die van dat beetje extra persoonlijke aandacht houdt. Trainen doe je er met de nieuwste cardioen krachtapparatuur van Technogym.

Die ontspannen, persoonlijke sfeer is doorgetrokken naar de abonnementsstructuur: geen ingewikkelde matrixen of beperkte lidmaatschappen, maar simpele, hoogwaardige abonnementen. En dat is precies wat LIJFKRACHT probeert te zijn: een fitnessclub waar aandacht, plezier en motivatie centraal staan.
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf