5 jaar geleden

Voorpublicatie Gedragsanalyse en effectieve communicatie strategieën

Hannah Jonker
Redacteur
5 jaar geleden
Het vakgebied van onder andere personal trainers, fitness instructeurs en leefstijlcoaches bestaat uit verschillende zaken, zoals het adviseren, trainen en coachen van klanten. Daarbij bouw je snel en verantwoord aan een sterke relatie met jouw klanten. Vaak met als doel het aanleren van een verbeterde levensstijl.

Als je zou weten wat een ander denkt, voelt of bedoelt, dan zou communicatie een stuk makkelijker zijn. Je interpreteert andermans gedrag vanuit je eigen perspectief, vanuit je eigen behoeften en bedoelingen. Je ziet de wereld niet zoals deze werkelijk is, maar bekijkt deze door je eigen ‘bril’.

Dit is makkelijker, want je spiegelt de wereld aan jouw eigen werkelijkheid. Je doet aannames en gaat voor anderen denken, zoals je het zelf wilt. Je eindigt dan vaak met ruis en miscommunicatie en hierdoor ontevredenheid binnen de relatie tussen jou en de ander. Dit boek helpt je bij het systematisch analyseren van gedrag en het toepassen van effectieve communicatiestrategieën. Je leert de juiste communicatie toe te passen op jezelf als trainer-coach en de trainee. Daarmee kun je mensen raken.

Wat kan de lezer van dit boek verwachten?
Soeredj: “Ik heb dit boek geschreven om mijn leerschool achter te laten in beknopte vorm, voor mensen die nog meer willen leren over gedrag en communicatie. We leven in een snelle wereld en hebben de handigheid van social media. De mobiele telefoon en het internet geven ons toegang tot oneindige vormen van data. We zijn aangekomen in een nieuwe wereld, waarin de ‘soft skills’ je verder zullen brengen dan de ‘hard skills’. Ik roep dit al jaren in mijn trainingen en coaching en het besef is er bij de mensen die ik vanaf die periode heb mogen begeleiden.

Wat is de waarheid van alle gegevens waar we toegang tot hebben? Beter is om alle gegevens tot je te nemen, te begrijpen wat de inhoud is en mee te nemen wat je zou willen gebruiken om je eigen waarheid te ontwikkelen. De informatie in dit boek is samengesmolten tot mijn waarheid en ik hoop hiermee een verrijking mee te geven voor jou unieke waarheid als fitness-, sport en health professional.”

Auteur
Soeredj Monorath is eigenaar van HumanHabits, ontwikkelaar van het Team Cohesion System en Effectieve Sport Coaching, tevens gecertificeerd DISC trainer-coach op het gebied Zijn basketbal carrière heeft hem 3 landelijke titels en 2 bekerfinales gebracht en zo ook volwassenheid in het leiden van teams. “behandel mensen zoals zij behandeld willen worden”, is een levensregel die Soeredj laat terugkomen in trainingsvormen, consultancy en in dit boek.

Publicatie details Boek winnen?
Door de samenwerking met BlackBoxPublishers mogen we twee exemplaren van dit boek weggeven Dus heeft u als trouwe BodyLIFE lezer interesse in? Stuur dan uw gegevens onder vermelding van ‘winactie BlackBoxPublishers’ naar info@bodylifebenelux.nl.


 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Hannah Jonker

Bedrijf

BlackBoxPublishers

Laatste artikelen van dit bedrijf