6 june 2019

Lancering BOOTCAMP Training doe je zo!

Hannah Jonker
Redacteur
6 june 2019

BlackBoxPublishers lanceert een nieuwe, praktische boekenreeks! In de loop van 2019 worden meerdere boeken uit deze reeks gelanceerd. De eerste editie van deze reeks komt al snel uit, dit is: ‘BOOTCAMP Training doe je zo!’ geschreven door Kelby Jongen. 

Het ontstaan van bootcamp training 
De term bootcamp is een aantal jaren geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Deze term werd voornamelijk gebruikt binnen defensie. De bootcamptrainingen werden in het leger gebruikt om soldaten te rekruteren. De militaire bootcamptraining is nog altijd gebaseerd op conditie en kracht, waar rekruten het beste van zichzelf moeten laten zien. De taal en kleding voor deze training zijn op elkaar afgestemd. 

De communicatie tussen rekruut en de trainer is kort en krachtig. Er dient precies te worden gedaan wat de trainer zegt. Zo ook het basiscommando: HUA (spreek het uit als HOOYAH). Dit is een respons op Heard Understood  Acknowledged = bevestiging van het begrijpen. Bijvoorbeeld: “On my Go, we gaan nu 10 push-up doen begrepen?” 

Inmiddels is bootcamp een fitnesstraining geworden die diverse aspecten uit het leger gebruikt. De training heeft wel een toegankelijker karakter dan de leger bootcamptraining. Verder zijn de elementen van samenwerking en plezier toegevoegd. 

Praktijkboek
Het boek ‘BOOTCAMP Training doe je zo’, is een praktische handleiding voor iedereen die wil gaan lesgeven in deze prachtige fitnessactiviteit. Bootcamp als trainingsvorm is al enige tijd een trend in de fitnessbranche. Toch is er nog veel vraag naar informatie over bootcamp. Welke vormen van bootcamp zijn er? Hoe moet een bootcamptraining opgebouwd worden en welke trainingsvormen zijn er allemaal te gebruiken? In dit boek wordt er veel aandacht besteed aan de ‘hoe’ van bootcamp en praktische trainingsvormen. Het is dus vooral een boek wat je kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk. 

In ‘BOOTCAMP Training doe je zo’ komen de volgende onderwerpen aan bod:
1. Achtergrondinformatie 
2. Organisatie bootcamptraining
3. Inhoud bootcamptraining
4. Specifieke trainingsvormen
5. Bootcamp als business

De hoofdstukken 6 en 7 zijn praktisch van aard. In hoofdstuk 6 worden 5 lessen zeer gedetailleerd en volledig beschreven. Hoofdstuk 7 bestaat uit een 8 weken crazy bootcamp challenge met volledige work-outs.  Dit boek is geschreven voor fitnessprofessionals, studenten sport en bewegen, personal trainers en veel anderen die zich deze trainingsvorm eigen willen maken. 

Publicatie details
Titel: BOOTCAMP Training doe je zo
Uitgever: BlackBoxPublishers (www.blackboxpublishers.com)
Taal: Nederlands
Details: Hard cover en full color boek
Prijs: € 29,95
Publicatie datum: halverwege juni 2019 

Boek winnen? 
Door de samenwerking met BlackBoxPublishers mogen we twee exemplaren van dit boek weggeven Dus heeft u als trouwe BodyLIFE lezer interesse in? Stuur dan uw gegevens onder vermelding van ‘winactie BlackBoxPublishers’ naar info@bodylifebenelux.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Hannah Jonker

Bedrijf

BlackBoxPublishers

Laatste artikelen van dit bedrijf