4 jaar geleden

Over boutique studio's...

Hannah Jonker
Redacteur
4 jaar geleden
De consument kan anno 2019 overal en op elk willekeurig moment sporten. De keuze is reuze: de klant kan niet alleen kiezen om te sporten bij de lokale sportschool of lowbudgetclub, er is nog veel meer keuze. Denk hierbij aan online gyms, fitness apps die een workout aanbieden en gezondheid positief proberen te beïnvloeden, er kan deelgenomen worden aan mud- en obstacle runs, hartslag wordt gemeten door wearables en losse groepslessen kunnen gevolgd worden door middel van een lidmaatschap bij fitness aggregators zoals Classpass. 

De consument zet meer dan ooit zichzelf centraal en zoekt fitness faciliteiten, programma’s en services die bij zijn of haar leefstijl passen. Vooral de jongeren stellen hoge eisen aan flexibiliteit en maken steeds meer gebruik van online services. De opkomst van boutique studio’s valt onder meer te verklaren doordat zij in sterke maten hierop inspelen.

Over boutique studio’s
Als ondernemer, manager en fitnessprofessional in de fitnessbranche zijn er vele lessen te leren van boutique studio’s. Want deze sterke speler in de Nederlandse fitness industrie telt inmiddels meer studio’s ten opzichte dan traditionele fitnesscentra! Om fitness-, health en sportprofessionals te voorzien van kennis over deze booming businesses heeft BlackBoxPublishers recentelijk onderzoek gedaan naar boutique studio’s in Nederland.

Enkele inzichten:
  • Nederland telt meer boutique studio’s dan fitnessclubs.
  • Amsterdam telt meer dan 200 boutique studio's.
  • De gemiddelde afstand tussen woonplek en studio is bijna 6 km.
  • Onder boutique studio's komt yoga het meest voor.
Voor meer inzichten en feiten over boutique studio’s en consumentengedrag van bezoekers aan boutique studio’s, verwijzen wij naar het boek: Boutique Markt & Trend Rapport

Ervaar het zelf
Wil jij je onderdompelen in het fenomeen Boutique Studio en zien hoe zij inspelen op de wensen van de consument? BlackBoxAcademy en BlackBoxPublishers slaan de handen ineen op 13 en 14 december voor de volgende events:
  • Boutique Studio Tour Amsterdam
Op vrijdag 13 december zal de tweede Boutique Studio Tour plaatsvinden. Na een zeer succesvolle 1e editie, kunnen wij niet wachten om jou mee te nemen naar de meest toffe studio's in Amsterdam. Heb jij altijd al een bezoekje willen brengen aan o.a. Vondelgym en Saints & Stars?* Dit is jouw kans! Naast een bezoek aan de studio's brengen wij jou door middel van een mini masterclass op de hoogte van de boutique branche in Nederland en kun je de ondernemers achter het concept spreken. Je krijgt ook nog een exemplaar van het Boutique Markt &
Trend Rapport, boordevol waardevolle informatie en data over de branche.
*Tijdens de Tour worden minimaal vier boutique studio’s bezocht.
  • Masterclass Emma Barry
Zaterdag 14 december zal fitness legende Emma Barry een masterclass presenteren met als thema ‘Ínnovate like a badass boutique’ te 3SIXTY5 Huizen. Emma reist de hele wereld over om te zien en ervaren ‘what is happening next’ in de fitness branche. Deze masterclass gaat over onderscheidend vermogen en heeft het doel om jou te inspireren om een magie te creëren waarvoor jouw leden/klanten willen terugkomen. Inclusief het boek: Customer engagement in boutique studios geschreven door Emma Barry.

Beide events zijn onmisbaar voor iedere professional die geïnteresseerd is de laatste trends in fitness. Voor iedereen die plannen heeft om een studio te beginnen is het al helemaal een must om hier naartoe te gaan. Maar zeker ook fitness ondernemers, managers en eigenaren van personal training studio’s en fitnessclubs kunnen het nodige leren van boutique studio’s als het gaat om jouw club zich te laten onderscheiden van de anderen.

Inschrijven
Wil je deelnemen aan een van de events of aan beide events? Inschrijven kan via www.blackboxacademy.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

boutique fitness
Gerelateerde artikelen
Auteur

Hannah Jonker

Bedrijf

BlackBoxPublishers

Laatste artikelen van dit bedrijf