6 december 2019

Hallo 2020!

Hannah Jonker
Redacteur
6 december 2019
Het eind van 2019 is in aantocht, hoe succesvol was het jaar 2019 voor jouw onderneming? Je hebt ongetwijfeld doelen gesteld, maar heb je ze ook gehaald? Met 2020 in zicht ben je misschien al bezig met plannen maken voor het nieuwe jaar, en aan die plannen doelen en budgetten te koppelen. Wij zijn er al druk mee bezig en dat geeft ontzettend veel energie!

Jos Eemstra, onze Development Director (van BlackBoxPublishers & BlackBoxAcademy) deelt zijn tips voor het stellen van doelen, lees je mee?

Budget opstellen
Het opstellen van een budget is cruciaal. Wanneer je een budget hebt opgesteld, kun je gaan meten of je succesvol bent. Wanneer je een budget voor het jaar hebt gesteld, kun je het budget opdelen in maand en zelfs week doelen. Zo weet je exact wat het doel per maand of per week is en kun je tijdig bijsturen wanneer nodig.

Key Performance Indicators
Wanneer je een budget voor 2020 hebt gesteld, is het van belang om Key Performance Indicators (KPI’s) op te stellen. De KPI's hebben direct invloed op jouw bedrijfsresultaat. Eén van de zaken die invloed heeft op het resultaat is sales. Daarom adviseer ik zeker hier een doel voor te stellen. Voorbeeld: Stel jouw doel is om 50 nieuwe inschrijvingen per maand te realiseren en je weet dat de zomermaanden rustiger zijn. Dan zul je bijvoorbeeld in de maanden maart en april meer dan 50 nieuwe inschrijvingen per maand moeten realiseren om het uiteindelijke jaardoel van 600 nieuwe leden te behalen.

Naast sales zijn er ook andere zaken die van invloed zijn op het bedrijfsresultaat. Stel ook eens doelen voor:
  • Ledenbehoud
  • HR: wat ga jij doen om het beste team te behouden/ontwikkelen?
  • Processen: kunnen processen verbeterd worden om efficiënter en klantvriendelijker te werken? 
2019 voor BlackBoxPublishers
Het afgelopen jaar mocht BlackBoxPublishers diverse publicaties uitgebracht. Wij hopen dat door middel van ons onderzoek en de bundeling van de informatie in onze publicaties wij hebben bijgedragen aan jouw groei! Het afgelopen jaar hebben wij onderstaande publicaties uitgebracht: Publicaties voor 2020
Voor 2020 zijn wij al bezig met diverse onderzoeken. Volgend jaar kunnen je o.a. publicaties met de volgende thema’s van ons verwachten:
Ga voor meer informatie over onze boeken naar www.blackboxpublishers.com

Interessen in management opleidingen en cursussen. Kijk dan ook eens op www.blackboxacademy.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Hannah Jonker

Bedrijf

BlackBoxPublishers

Laatste artikelen van dit bedrijf