28 february 2019

Pink Boxing & Cross Boxing: wat biedt het de fitnesssector?

28 february 2019

Vanaf 1 januari 2019 is HDD GROUP dé officiële distributeur van Pink Boxing en Cross Boxing in Nederland, België en Luxemburg! Hiermee breidt HDD GROUP het aanbod van totaaloplossingen voor (groeps)fitness, functional training én clubmanagement verder uit!

Boxing Company heeft de afgelopen jaren van boksen een sport gemaakt die door iedereen beoefend kan worden. Hieruit is binnen een korte tijd een van ’s werelds grootste boxing communities ontstaan. Tactisch inzicht, teambuilding, doorzettingsvermogen, durf, doelgerichtheid én het vermogen om grenzen te blijven verleggen hebben hiervoor de basis gevormd.

Samenwerking een logische stap
Founders Rudy van Laere en Bart Voet van Boxing Company: “Met meer dan 25 jaar ervaring in de fitnessbranche heeft HDD GROUP de afgelopen decennia een groot netwerk opgebouwd. Om de passie voor boksen met nóg meer clubs en consumenten te kunnen delen, was een samenwerking met HDD GROUP een logische stap.” Development Director Jan Middelkamp van HDD GROUP: “Boxing Company heeft een uniek concept ontwikkeld. Dit concept sluit perfect aan bij de vier pijlers waarmee HDD GROUP al meer dan 25 jaar werkt: een inspirerend programma, world class opleidingen, effectieve marketing en management support. Daarnaast is er een grote klik met de initiators Rudy en Bart, plus businesspartner Kees.”

De work-outs, merchandise en ondersteunende marketingmaterialen worden nog steeds door Boxing Company gecreëerd en vervolgens via HDD GROUP aan de clubs ter beschikking gesteld. HDD GROUP is daarnaast ook verantwoordelijk voor de sales- en serviceactiviteiten met betrekking tot de licenties van Pink Boxing en Cross Boxing, evenals de opleidingen en masterclasses. The Boxing Academy in Vlaardingen: “Door Pink & Cross Boxing is onze club sterk gegroeid!”



Vanaf het begin werkt The Boxing Academy in Vlaardingen met het Boxing Company concept (Pink & Cross Boxing). Alle programma’s die in de club worden aangeboden zijn zo opgebouwd dat ze een gebalanceerde combinatie zijn van plezier en toewijding. The Boxing Academy biedt onder andere Personal Training, Pink & Cross Boxing, Kidsboxing, Kickboxing en Padstraining aan.

Eigenaar Simion Baauw van The Boxing Academy: “Het begon allemaal twee jaar geleden. Destijds werkte ik als accountmanager bij een uitzendbureau en kwam via via in contact met Rudy en Bart, de founders van Boxing Company. Ik werd door hen benaderd om eens een lesje mee te doen bij Boxing Company in Oud Beijerland. Hier leerde ik het Pink & Cross Boxing concept kennen. Ik was erg enthousiast en zag hier zeker een markt voor in Vlaardingen. Daarom besloot ik een eigen gym te openen in Vlaardingen met Pink & Cross Boxing als licentiemodel.”

Compleet pakket
“Ik ben begonnen in een kleine gymzaal, eigenlijk net als Rudy en Bart. Pink & Cross Boxing is een geweldig en compleet pakket. Je maakt gebruik van de landelijke naamsbekendheid, er zit goede merchandise bij die je veel voordelen brengt, je krijgt maandelijks nieuwe lessen aangeboden en het kost je weinig tijd en administratie. Daarnaast krijgen je trainers elk kwartaal clinics en masterclasses waarbij nieuwe technieken aangeleerd worden en telkens weer worden geïnspireerd. Ik heb erg goede ervaringen met het concept, het is zeer vernieuwend en door de naamsbekendheid en landelijke vindbaarheid stromen de aanvragen voor vooral Pink Boxing binnen. Dat is echt super!”

Geen fysiek contact
Simion: “Het unieke aan Pink & Cross Boxing is dat er geen sprake is van fysiek contact. We merken dat dit vooral voor vrouwen echt een bepalende factor is. Weinig vrouwen staan open voor fysiek contact, maar willen wel een full body work-out. Pink Boxing is daarom ideaal voor deze doelgroep. We hebben momenteel acht uur Pink Boxing en drie uur Cross Boxing op het rooster staan. De reden waarom wij meer uren Pink Boxing aanbieden, is omdat 80 procent van onze leden vrouw is. Maar we zien een significante stijging in de interesse in Cross Boxing, omdat de mannelijke leden in onze club het concept beginnen te ontdekken én omdat een aantal dames het aandurft om over te stappen van de Pink Boxing lessen naar Cross Boxing.” “Ik ben erg enthousiast en dankbaar dat ik deze concepten vanaf het begin heb mogen gebruiken. Mede door de naamsbekendheid van het concept is onze club sterk gegroeid en heb ik een eigen ruimte kunnen openen. We hebben al veel successen geboekt en dit zal alleen maar meer worden!”

Wil je meer informatie over Pink & Cross Boxing? Neem dan contact op met HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

HDD Group

Bedrijf

HDD GROUP

Laatste artikelen van dit bedrijf