31 december 2020

Anytime Fitness focust op de oudere doelgroep

31 december 2020
Hoe ouder hoe gekker zeggen ze wel eens. Klopt dat? Hoe ouder hoe fitter, dat zien we tegenwoordig wél regelmatig. Veel senioren (65 plussers) vinden het belangrijk om fit te blijven of gaan preventief sporten om veelvoorkomende klachten te vermijden. Naast gezondheid is er ook veelal sprake van een sociale overweging om te gaan sporten. De oudere generatie is vaak alleenstaand en in het dagelijkse leven is van veel sociale omgang niet vanzelfsprekend sprake. Aansluiten bij Anytime Fitness betekent mensen om je heen, vriendschappen sluiten en samen werken aan je gezondheid. En niet te vergeten samen een kopje koffie drinken na het sporten.

Jo en Jan kennen elkaar inmiddels veertien jaar. Ze zijn beiden hun vrouw verloren en kwamen weinig buiten de deur. Ze besloten zich aan te melden bij een sportschool en leerden elkaar kennen. Inmiddels sporten ze al vier jaar bij Anytime Fitness en tot grote tevredenheid.

Wat we bij Anytime Fitness vaak horen is dat onze clubs niet datgene zijn dat mensen vaak verwachten van een sportschool. Niet alleen maar jonge meiden in strakke pakjes en grote kerels met dito spierballen. Bij Anytime Fitness is het publiek heel gemengd en is iedereen welkom!

Jo en Jan kiezen er met name voor om drie keer per week in de ochtend samen ‘een rondje apparaten te doen’, maar als ze veel bij te kletsen hebben pakken ze daar ook nog een kwartiertje op een van de cardio-apparaten bij. Het meest verheugen ze zich op het kopje koffie aan het eind van de sessie, maar dat kopje koffie komt er alleen als ze gesport hebben, anders niet. “We moeten onszelf wel belonen natuurlijk. En daarom doen we goed ons best”, aldus Jan. Hij had voordat hij sportte regelmatig klachten en hoewel hij inmiddels jaren ouder is, is zijn gezondheid zichtbaar verbeterd. “Ik voel me tien jaar jonger dan ik me tien jaar geleden voelde!”

Jo heeft al jaren last van een zwakke rug. Omdat zijn fysiotherapeut in het pand van Anytime Fitness zit kan Jo zijn afspraken bij de fysio combineren met aangepaste oefeningen en wordt hij goed in de gaten gehouden. “Dat geeft me een prettig gevoel en een stok achter de deur. Daarnaast is het ook nog eens een leuke dame dus ik ga niet met tegenzin”, aldus Jo.

Daarover gesproken; Hoe zit het met de dames? “Ik heb al een paar afspraakjes gehad!”, zegt Jan lachend. Op zoek naar een serieuze relatie is hij niet meer maar hij vindt het gezellig om samen een drankje te doen of een keer te gaan wandelen. Jo vult hem aan: “Ik ben laatst zelfs voor het eerst in dertig jaar naar de bioscoop geweest met een dame die hier ook sport! Wat een beleving was dat!!” We kunnen stellen dat Jo en Jan zich prima vermaken bij Anytime Fitness. Jo zit ook nog in een kookclubje. Elf mannen en vrouwen die wekelijks samen komen om gezellig te koken en samen te eten. “Er zijn al vijf mensen lid geworden bij Anytime Fitness uit ons clubje”, zegt Jo. Jan: “Bel mij maar als ik mag komen eten, dat doe ik liever dan koken!”

De mannen hebben zichtbaar een leuke band met elkaar en die onderhouden ze makkelijk door hun gezamenlijke hobby. Maandelijks worden ze gewogen en gemeten in de club. Ze hebben een vaste coach: Ben. Hij werkt al vijf jaar bij Anytime Fitness en kent de mannen intussen ook goed. “Altijd feest als Jo en Jan er zijn”, vertelt Ben. “Mensen die ze niet bij naam kennen weten als we het hebben over ‘het olijke duo’ meteen dat het om Jo en Jan gaat. Er valt altijd wel wat te lachen met die twee en dat is leuk om te zien want het past perfect binnen de algehele sfeer die heerst bij Anytime Fitness.” Omdat Ben al jaren bij Anytime Fitness werkt kent hij bijna alle leden van de club en een hoop zelfs bij naam. “Dat is een van de dingen die ik zo fijn vind hier. De club is klein van opzet, we hebben nog geen 900 leden en dat in de leeftijd van 18 tot 88. Nee, 92 als ik eerlijk ben. Fitte Tiny, zoals we haar noemen. komt elke week twee keer dat houdt haar fit en zo doet ze haar naam eer aan!

Veel mensen komen een paar keer per week dus je leert elkaar snel kennen en dat maakt het persoonlijk. Voorheen werkte ik bij een club waar 2000 leden kwamen en steeds vaker merkte ik dat ik de mensen niet meer kende en dat vond ik jammer. Persoonlijk contact werd steeds minder en dat is net waar ik het verschil mee wil maken.” En dan zit je bij Anytime Fitness helemaal goed. En dat weten Jo en Jan als geen ander!
Anytime Fitnessfranchisesenioren

 
Gerelateerde artikelen