1 jaar geleden

Club van de maand: Gympact

1 jaar geleden
Sinds Gympact in het Belgische Oostkamp in september 2019 de deuren opende gaat het de club voor de wind. De toestroom van leden verloopt veel sneller dan gehoopt, merkt Gerard Sinnaeve, die met zijn vrouw Sara Mostrey en haar neef Tijl Maenhout Gympact startte. De club onderscheidt zich op meerdere onderdelen van concurrenten in de omgeving, met name door het gebruik van Biocircuit.

Sinnaeve is trots op de ontwikkeling die Gympact in het Vlaamse Oostkamp, gelegen tussen Brugge en Gent, doormaakt na de opening van begin september van dit jaar. Hij merkt dat alle tijd en energie die hij met zijn vrouw Sara en haar neef Tijl (samen de vennoten) in hun ambitieuze project heeft gestoken zich inmiddels ook uitbetaalt. De teller staat intussen op meer dan tweehonderd leden, geeft Sinnaeve aan.

Hoe Gympact zich onderscheidt van andere fitness clubs? “We zijn een high level fitness boutique waar alles draait rond een persoonlijke begeleiding. Want iedereen heeft zijn of haar redenen om naar onze club te komen, en daar hoort een specifieke aanpak bij. We willen geen mainstream fitness provider zijn. We vormen een team van ervaren fitness professionals en bieden deze begeleiding op verschillende niveaus. Naast onze gespecialiseerde trainers hebben wij ook de Prehab-Clinic binnen de club, een praktijk waar je terecht kan voor kinesitherapie, manuele therapie, dry needling, clinical pilates en loopgerelateerde blessures. Leden kunnen er in een vroeg stadium terecht voor aandacht en begeleiding bij klachten of blessures. Een ander niveau van begeleiding kunnen wij bieden door de technologie van Biorcircuit”, aldus Sinnaeve.

22 minuten knallen
Het is concept van Biocircuit is innovatief, maar simpel. “De eerste keer dat je bij Gympact komt en aan het Biocircuit wil deelnemen worden je lichaamswaarden ingesteld op negen krachtapparaten die samen het circuit vormen. Vanuit de test wordt onder andere je range of motion en de hoogte van de zitting bepaald. Dat betekent: hoe lang zijn je armen, benen en tenen. Met die gegevens wordt bij ieder toestel een maximale krachtinspanning gedaan. Zo weten de apparaten welke weerstand je op dat moment aankan. Zo heb je een basis van waaruit je jouw eigen circuit gaat volgen en op die manier begin je met trainen. Zo’n krachtcircuit duurt altijd 22 minuten, twee sessies van elf minuten en acht minuten warming-up. De intensiteit en frequentie kun je opschalen wanneer je merkt dat je progressie boekt en ook meer aankan.”

Biocircuit van Technogym is in de wijde omgeving van Oostkamp niet in andere clubs te vinden, zegt Sinnaeve. “Voor ons is Biocircuit daardoor ook een unique selling point. We richten ons met Biocircuit in de eerste plaats op mensen die een druk bestaan hebben met werk en sociale contacten. Zij willen ondertussen wel graag fit blijven en er goed uitzien. Dan is het natuurlijk interessant als je door twee keer per week het Biocircuit van 22 minuten te volgen al direct resultaat in je gezondheid en fitheid ervaart. En als je meer tijd hebt om te sporten kun je bij Gympact uiteraard extra trainen: cardio, core, functioneel, stretching. Maar deelnemers aan Biocircuit ervaren al snel wat voor verschil twee keer 22 minuten kan betekenen in een week”, aldus Sinnaeve.

Wanneer je start bij Gympact wordt steeds een initiële fitnesstest gedaan. Ook vindt een meting van je lichaamssamenstelling plaats om je inzicht te geven in zaken als (over-) gewicht, vetpercentage, spieropbouw en vochtverdeling. Je kunt met zo’n gespecialiseerde InBodyweegschaal veel data verzamelen. We kijken ook naar de algehele gezondheid, vroegere blessures en medicatie waarvan we op de hoogte moeten zijn. Uiteraard bespreken we ook het doel: waar wil iemand naartoe met behulp van ons en Biocircuit. Sommigen willen gewicht verliezen, kracht opbouwen, fit blijven of worden of gezond ouder worden. Op basis van doelstellingen en mogelijkheden wordt daarna een persoonlijk plan opgesteld. Wij kunnen in samenspraak bij leden die programma’s en trainingen bijsturen en ook intensiveren.”

Vernieuwingen
Een club van meer dan duizend leden hoeft Gympact niet te worden, stelt Sinnaeve. “Wij hopen met een paar honderd leden een kleinschalige high level boutique fitness te blijven. We kunnen met een dergelijk ledenbestand ook de intensieve begeleiding die we nu bieden waarborgen. Met begeleiding en onderscheidende concepten ten opzichte van andere clubs en gyms in de regio willen we ons ook echt differentiëren. Zoals met Biocircuit. Voordat we de deuren openden hebben we gekeken welke concepten bestonden en welke bij ons zouden passen. Technogym kwam met Biocircuit op de markt. Dat concept vonden wij innovatiever dan wat andere partijen hebben ontwikkeld en de combinatie met de software van mywellness overtuigde ons om met Technogym de handen ineen te slaan. Zij wilden ook graag mee in onze journey en we hebben een goede match gevonden in elkaars visies.”

Mede door de snelle groei van het ledenbestand breidt Gympact in 2020 het aanbod uit. “We hebben een zaal van 100m2 die we gaan inrichten voor groepslessen. Daar gaan we cardio-trainingen aanbieden op basis van Technogym’s Teambeats, waarbij de deelnemers zo goed mogelijk de groepsles doorlopen op de hartfrequentie die door de trainer is ingesteld. Ook hier wordt gewerkt in circuitvorm en wordt op een groot scherm ieders hartslag weergegeven, als ook de timer om werk- en rustperioden te optimaliseren. Ook dit concept wordt in de omliggende regio niet aangeboden, dus daarmee onderscheiden we ons ook weer. We are not your average fitness is ook meer dan een slogan, het is een instelling waarmee we ook blijven naar de toekomst kijken. We gaan daarnaast onze openingsuren uitbreiden in het nieuwe jaar en gaan van 8.30 – 21.30 nu naar 7.00 tot 23u. Dat betekent dat Gympact niet altijd bemand is met ons personeel, maar leden kunnen met een chip naar binnen en in het hele pand is volledig geautomatiseerd en voorzien van alle technologische snufjes om de veiligheid te garanderen. Zo is er camerabewaking, alarm, branddetectie en gaat de muziek en het licht ook automatisch aan en uit. We willen daarnaast in de toekomst nog meer samenwerken met specialisten, zoals met een voedingsdeskundige of diëtist en een life coach. We willen onze leden een zo compleet mogelijk pakket aanbieden en begeleiden om zo fit en vitaal mogelijk te worden en te blijven”, besluit Sinnaeve.


gympact.be I www.technogym.com
 
boutique fitness
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf