1 jaar geleden

ISPO Munich 2020: start van het ISPO jubileumjaar

1 jaar geleden
2020 belooft een speciaal jaar te worden voor de sportindustrie vanwege de vijftigste verjaardag van het wereldwijde sportplatform ISPO. Een bijzondere mijlpaal. Sportvakbeurs ISPO Munich is sinds 1970 een jaarlijks hoogtepunt in de sportwereld. De wereldwijd toonaangevende sportbeurs biedt een overzicht van innovatieve producten en stimuleert zo de ontwikkeling van de industrie.

De sportindustrie komt in 2020 van 26 tot en met 29 januari weer bij elkaar in München onder het motto ‘Be responsible, be active, be creative’. Op de sportvakbeurs in Beieren kunnen bezoekers kennismaken met de laatste ontwikkelingen in outdoor sports, wintersport en de fitnessbranche. Daarnaast biedt de samenkomst van de sportindustrie kansen om met bestaande contacten te netwerken, alsmede nieuwe contacten te leren kennen. Bezoekers krijgen ook meer informatie over jubileumactiviteiten en evenementen die over 2020 plaatsvinden. ISPO Munich is ieder jaar het eerste hoogtepunt van de sportkalender. “Al vijftig jaar leggen wij de basis voor waardevolle contacten door de sportwereld samen te brengen gedurende vier dagen in München. Het doel is om met onze gezamenlijke passie voor sport de sportwereld in beweging te blijven houden”, aldus Markus Hefter, exhibition directeur ISPO Munich. “Ons doel is om bij zoveel mogelijk mensen enthousiasme voor sport over te brengen en daarnaast ook bewust te maken van dat de ontwikkeling van de sportindustrie hand in hand moet gaan met een duurzame benadering van onze natuur.” Die benadering komt terug in het motto van 2020: Be responsible, be active, be creative’.

Be responsible - handel bewust
Duurzaamheid, of het nu gaat om productieprocessen of materialen, is al jarenlang een uitdaging voor fabrikanten van sportartikelen en wordt steeds belangrijker door de maatschappelijke discussie. Iedereen die meer wil weten over verschillende aspecten van duurzame producten, van het ontwerp en de fabricage tot de verkoop ervan, moet de Sustainability Hub bezoeken. Die bevindt zich in hal A2, waar een beknopt overzicht van duurzaam geproduceerde sportproducten wordt verstrekt op een aparte, speciale duurzaamheidsplatform.

Be active - beleef de sportwereld
Bezoekers kunnen ontdekken hoe passie voor sport kan worden aangewakkerd en hoe wereldwijde problemen door gebrek aan fysieke activiteiten bestreden kan worden binnen het topic ‘Gezondheid, lichaamsbeweging en sport’. Tal van activiteiten zijn gepland, waaronder zowel presentaties als live demonstraties op het podium. Yogaprofessionals zullen demonstreren hoe mensen energie in hun dagelijks leven kunnen injecteren door middel van oefeningen. Dat gebeurt in Body & Mind Village in hal B3. Zoals de naam doet vermoeden, zal de Outdoor Snow & Safety Summit in hal A3 ingericht worden voor verantwoorde, zorgvuldige benaderingen van outdoor-activiteiten waarbij vele experts interessante informatie delen over veiligheid, zowel op als naast de pistes. Buiten het domein van traditionele sporten, heeft esports zich ontwikkeld tot een belangrijke sector van de sportindustrie met een enorme fanbase en ongelooflijke groeicijfers. Ingang Oost op ISPO Munich is de perfecte plek om meer te ontdekken over deze nieuwe en populaire sport en de mogelijkheden die het kan bieden voor de sportindustrie en om zelfs een aantal van de spellen zelf uit te proberen.

Be creative - Inspirerende innovaties
Van het gebruik van nieuwe technologieën die ski's nog sneller maken en sportkleding nog lichter tot de uitvinding van nieuwe soorten sportuitrusting, de innovatieve bekwaamheid van de industrie kent geen grenzen. Talrijke innovatieve nieuwe producten zijn de afgelopen jaren onthuld en gelanceerd op ISPO Munich. Het ISPO Brandnew Village in hal B4 zal de opkomende trends belichten die naar verwachting dit jaar de markt zullen veroveren. Opvallende innovatieve producten die zijn gemaakt door gevestigde fabrikanten van sportartikelen zullen worden getoond als onderdeel van de ISPO Award in hal B1. Innovatie vereist inspiratie, en dit wordt verzorgd door de ISPO Academy met zijn uitgebreide conferentieprogramma bij de ingang West. Er zullen presentaties worden gegeven over allerlei onderwerpen, waaronder digitalisering en de Chinese sportmarkt. Alle hoogtepunten van de afzonderlijke gebieden zijn online terug te vinden via www.ispo.com/ en/munich/segments.

Service & Tickets
Met de ISPO Munich App kun je al ruim voor 26 januari informatie vinden over de sportvakbeurs. De app biedt ook de mogelijkheid voor exposanten en bezoekers om voor, tijdens en na de beurs in contact te komen en te blijven.

Tickets voor de jubileum editie van ISPO Munich in 2020 zijn online te koop via www.ispo.com/en/munich/tickets.
Bedrijf

ISPO Munich

Laatste artikelen van dit bedrijf