4 jaar geleden

ICG: Way more than a bike...

4 jaar geleden

 

Maak van jouw cycle studio een motiverende training experience

Wij Nederlanders en Belgen zijn rasechte fietsers: het is een passie. Indoor Cycling Group (ICG) is onderdeel van het brede 'family of brands' van Life Fitness en gelooft dat iedereen met een passie voor de fiets ook kan genieten van indoor cycling. En dat klopt ook, want indoor cycling zit duidelijk weer in de lift! Het is momenteel zelfs de meest populaire groepstraining. Als je het in de club maar op de juiste manier aanbiedt, afgestemd op de nieuwste sporttrends en de wensen van jouw leden!

En met deze uitdaging helpen wij van ICG je. Samen maken we van indoor cycling een succes, passend bij jouw club. We helpen graag met het uitbreiden van het les-rooster en zorgen voor een succesvolle imple-mentatie door middel van educatie en marke-tingsupport. Want de tijd van twintig fietsen ineen kaal, stoffig zaaltje is echt voorbij! Trainers en leden vragen tegenwoordig meer en hebben andere interesses en behoeften, namelijk:

- 77% wil interactie en fun tijdens het sporten. Het mag niet voelen als een verplichting, maar als een moment om van te genieten en door te brengen met anderen.

- 69% wil sociale interactie tijdens het sporten.

- 70% vindt dat groepstraining voor meer motivatie zorgt.

Hoe maak je indoor cycling succesvol?
Laten we vooropstellen dat wij rasechte fietsers veel weten over fietsen. Waarom halen we als sector hier niet nog meer uit? Want fietsen is een geweldige cardiotraining waarbij je kuiten, dijen, bilspieren, armen en schouders traint, terwijl de bijbehorende vetverbranding ons buikje wegwerkt. Dus waarom niet binnen trainen als dat onze algehele conditie buiten verbetert? Indoor cycling kan veel meer betekenen dan een paar pondjes afvallen.

Bij een ICG-training bepaal je zelf het intensiteitsniveau, zonder het plezier van de groepsactiviteit te missen. De bikes zijn uitgerust met het inmiddels welbekende Coach by Color systeem. Dit zorgt ervoor dat iedereen met een persoonlijke FTP-waarde (functional threshold power) op zijn of haar eigen niveau kan meefietsen. Niemand wordt dus uitgesloten.



Instructeurs kunnen verschillende soorten lessen aanbieden, zoals endurance, strength, interval of een tabata work-out, maar de basis, namelijk het powerbased trainen, blijft hetzelfde. Er is van alles mogelijk op de bike en iedereen kan meedoen.

De instructeur managet wat er in de les gebeurt. In een reguliere cycle class wordt de deelnemers gevraagd 'een beetje weerstand' bij te draaien, maar hoe kun je garanderen dat iedereen dezelfde mate van inspanning ervaart? Hoe weet je zeker dat iedereen met hetzelfde gevoel de les verlaat, precies zoals de instructeur het bedoeld had? Dat is vreselijk lastig, toch? Maar niet met het Coach by Color systeem. Dankzij de persoonlijke FTP-waarde lever je dezelfde inspanning qua weerstand en snelheid, om in dezelfde kleur te fietsen als jouw buurman en de instructeur.

ICG is meer dan 'fietsen op muziek'
Verrijk jouw cycle studio met ICG Connect en til de lessen naar een nieuw niveau. Door slimme technologie?n toe te voegen, wordt de les een compleet nieuwe beleving. ICG Connect maakt motiverende factoren visueel en brengt de deelnemers zowel dichter bij hun doelstellingen als dichter bij elkaar. Stem het aanbod af op alle leden en verhoog het rendement. Dit kan met de volgende aanvullende oplossingen:

Myride Personal is ideaal voor leden die graag individueel trainen en op de fitness-vloer werken aan hun persoonlijke doelstellingen. 

- De unieke IC8 Power Trainer is geïnspireerd op fietsen, triathlons en Crossfit en daarom is de fiets bij uitstek geschikt voor wielren-ners en fitnessfanaten.

- Overweeg de IC7 met de meest ideale pas-vorm, volledige afdichting en self-powered console als toevoeging aan een circuit- of HIIT-training.

- Bied leden de beste bike en de onvergeteli-jke ervaring en haal absoluut het maximale uit jouw cycle studio. Coach by Color en ICG Connect zorgen ervoor dat jij je onderscheidt van de competitie.

Meer weten over ICG? Kijk dan op lifefitness.nl/experienceICG, volg ons op Instagram via @teamicgbenelux of bezoek de ClubRide op 5 oktober in Amsterdam.

Indoor cycling in de praktijk: FOCUS Health en Fitness 

De tweede vestiging van Focus Health en Fitness in Middelharnis is nu een klein half jaar open. Eigenaren Achmed Rashid en Wesley Spruij lopen al jaren rond in de fitnessindustrie en waarderen de prijs-kwaliteitverhouding van de ICG-bikes. Wesley: "Het was voor ons dan ook een logische keuze om in de nieuwe vestiging direct voor Indoor Cycling te gaan en de IC7 bikes aan te schaffen. Daarnaast heeft ICG ons geholpen met het aankleden van de cyclingstudio. Deze is vanuit hun concept helemaal aangekleed inclusief podium, groot scherm, bikepositie en kleurstellingen."

In Middelharnis worden meerdere vormen van indoor cycling aangeboden. Naast de bekende free rides die bij veel meer fitnesscentra worden gegeven, zetten ze ook bewust in op de ICG Myride VX en ICG Connect. Hierbij draait het om beleving, in een groep toch op je eigen niveau fietsen en je eigen vooruitgang goed inzichtelijk krijgen. Wesley: "We merken dat dat goed aanslaat bij de leden. Vooral ook de entertainment kant en het trainen op je eigen niveau zijn belangrijke pluspunten. Er zijn zelfs leden die speciaal hiervoor lid zijn geworden van onze club. Verder zorgt het voor afwisseling en bied je op indoor cyclinggebied net iets meer en iets anders dan de clubs in onze omgeving."

Na vier maanden zijn Wesley en Achmed nog steeds heel blij met de keuze voor ICG. "De reacties van de leden en de trainers zijn positief. Verder verwachten we voor de komende periode ook nog de nodige groei. Zeker als straks de wielrenners en mountainbikers weer meer binnen gaan trainen bieden we met ICG Connect en onze slim ingerichte cyclingstudio echt een meerwaarde. Ik verwacht dan ook dat er dan veel extra 'indoor cycling leden' bij gaan komen. Hier spelen we misschien zelfs wel op in met een extra abonnement!"

ICG ClubRide
Een ICG ClubRide is een terugkerend cycle event onder leiding van onze Master Trainers. Werk jezelf 4 uur lang in het zweet en laat je meevoeren door opzwepende muziek. Join onze volgende editie op 5 oktober in Amsterdam! De kapel van Hotel Arena biedt locatie aan onze aanstaande ICG ClubRide - The Bold Edition. Ervaar een stukje natuur midden in de stad. De kapel is met haar originele fresco's, koninklijke balustrades en marmeren zuilen het pronkstuk van Hotel Arena.

Indoor Cycling Group
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf