4 jaar geleden

Advent International verwerft meerderheidsbelang in Transaction Services Group

4 jaar geleden
LONDON, nov 2019 - Advent International, een van de grootste en meest ervaren private equity investeerders wereldwijd, heeft een definitieve overeenkomst getekend om een meerderheidsbelang te verwerven in Transaction Services Group (TSG), een toonaangevende leverancier van “Payment & Software Solutions” met geïntegreerde betalingsoplossingen voor de Health & Fitness Industrie, in samenwerking met het managementteam van het bedrijf en zijn oprichter, Murray Bolton.

TSG heeft diepe deskundigheid die de 'abonnementseconomie' dient. Zij zijn uniek in het aanbieden van geïntegreerde betalingen, software en diensten die een toegevoegde waarde hebben voor alle soorten fitness locaties door hun leden & klanten te beheren, beter lidbehoud en opbrengstprestaties te managen en administratieve lasten en kosten te drukken. In de loop van de laatste drie jaar, heeft TSG zijn omzet meer dan verdubbeld, door zowel een sterke organische groei als verscheidene strategische overnames. Opgericht in 1994 in Auckland, Nieuw-Zeeland, is het bedrijf nu ook actief in Australië en het Verenigd Koninkrijk, met opkomende klanten in Japan, Europa en de VS.

"TSG vertegenwoordigt een uniek platform op het snijvlak van bedrijfsmanagementsoftware en betalingen, dat goed gepositioneerd is voor toekomstige groei. We zijn enthousiast om TSG te ondersteunen bij het stimuleren van productinnovatie en het verder uitbreiden van haar geografische voetafdruk", aldus Jeffrey Paduch, partner bij Advent International.

"Dit is een spannende tijd voor TSG, welke de afgelopen jaren een fenomenale groei heeft doorgemaakt. Ons partnerschap met Advent zal ons in staat stellen om voort te bouwen op dit momentum als we verder investeren in ons platform om steeds meer waarde te leveren aan onze klanten. Advent’s bijzondere track record in de wereld van betalingen en software en de globale aanwezigheid zullen voor TSG van onschatbare waarde zijn aangezien wij de volgende fase van internationale uitbreiding in gaan," aldus Steven Holmes, President van de TSG Groep.

Advent heeft een significante ervaring in de payment en software industrie . In de laatste 10 jaar heeft Advent wereldwijd $3.8 miljard in negen betaalplatform bedrijven en $3.8 miljard in zes software bedrijven geïnvesteerd. Naast TSG, omvatten de investeringen o.a. betaal platformen zoals Worldpay, Prisma, Clearent/Fieldedge, Concardis, Nexi, Nets, Vantiv en Monext terwijl de investeringen in de softwaresector bestaan uit bedrijven zoals Unit4, CCC information services, FinancialForce.com, P2, Energie Solutions, Skillsoft en KMD.

Over Advent International
Advent International, opgericht in 1984, is een van de grootste en meest ervaren private equity investeerders ter wereld. Per 31 december 2018 beschikte de onderneming over 36 miljard dollar (31 miljard euro) aan beheerd vermogen, exclusief de 17,5 miljard dollar (15,6 miljard euro) die voor GPE IX werd aangetrokken. Met 14 kantoren in 12 landen heeft Advent een wereldwijd geïntegreerd team van meer dan 195 beleggingsprofessionals in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Na 35 jaar van internationale investeringen blijft Advent zich inzetten om samen te werken met managementteams om duurzame omzet- en winstgroei te realiseren voor haar portefeuillebedrijven.

Meer informatie: www.adventinternational.com

Over Transactions Services Group (TSG)
TSG is een “leading global revenue management solutions company” die bedrijfsmanagementsoftware, geïntegreerde betalingen en diensten die betrekking hebben op de waarde toevoeging, voor de klant wereldwijd aanbiedt. TSG biedt hoogst gedifferentieerde, doelgerichte oplossingen aan voor health and fitness, childcare, education, insurance, healthcare, sports and entertainment. Deze oplossingen bestaan uit talrijke betaal en software platvormen zoals Harlands Group, DFC, Clubware, Links Modular Solutions, QK Technologies, Debitsuccess, Paysmart, actief in Australasia, the United States, the United Kingdom, Europa en Asia.

Meer informatie: transactionservices.global

Geintereseerd in de diensten van TSG, neem dan contact op met: 

Erwin Korst, Managing Director Western Europe
T 06 - 1088 3461 I E erwin.korst@transactionservicesgroup.eu