4 jaar geleden

Basic-Fit op koers om netwerk uit te breiden met 155 clubs

4 jaar geleden
Basic-Fit heeft de cijfers voor de eerste negen maanden van 2019 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het bedrijf goed bezig is. Vooral het Premium-lidmaatschap slaat aan onder de leden van Basic-Fit. Zie hieronder een aantal cijfers.
  • De omzet is met 27 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder tot 371,5 miljoen euro;
  • Het aantal clubs in het netwerk is toegenomen tot 752. Dat is een stijging van 123 tot nu toe dit jaar;
  • Het aantal lidmaatschappen is met 20 procent toegenomen tot 2,13 miljoen;
  • De omzet per lid per maand is met 6 procent toegenomen tot 20,24 euro.
Rene Moos, CEO van Basic-Fit: "De omzetstijging was erg sterk in deze periode. Dit is mede door de nieuwe lidmaatschapsstructuur die eind vorig jaar geïntroduceerd is. De extra waarde die we bieden met ons Premium-lidmaatschap wordt gewaardeerd door onze nieuwe leden. Het percentage van nieuwe leden die kiezen voor een Premium-lidmaatschap is toegenomen tot 30 procent. 14 procent van al onze leden heeft nu dit lidmaatschap."

"We willen de snelheid van het uitrollen van nieuwe clubs vasthouden. We hebben er veel vertrouwen in dat ook de komende periode veel nieuwe clubs geopend gaan worden. We hoopten dit jaar ons netwerk met 155 clubs uit te kunnen breiden." Hiervoor moet Basic-Fit dus nog 32 nieuwe clubs openen.

Basic-Fit neemt clubs van Gymstreet over
Basic-Fit heeft ook bekendgemaakt om vier clubs van Gymstreet in Frankrijk over te nemen. Met meer dan 300 clubs in het netwerk is Frankrijk het belangrijkste land voor Basic-Fit. Door deze vier clubs in de steden Lille, Roncq en Villeneuve d'Ascq over te nemen versterkt Basic-Fit de aanwezigheid in deze gebieden. Voor het einde van het jaar zullen deze vier Gymstreet-clubs omgebouwd worden tot vestigingen van Basic-Fit.