11 october 2019

Physique: Ondernemen met lef en visie in de Achterhoek

11 october 2019

Na een intensieve verbouwing is op donderdag 19 september Sport- & Gezondheidscentrum Physique in Terborg opnieuw geopend. Tijdens deze verbouwing is een forse uitbreiding van de club gerealiseerd. Daarmee is de club van 2000m2 naar 2850 m2 gegroeid. Nu is de verbouwing van de club niet zozeer een bijzonder nieuwsfeit, de wijze waarop deze tot stand is gekomen is dat zeker wel. Sport- & Gezondheidscentrum Physique toont zo eens te meer haar vooruitstrevendheid aan. De club introduceert een nieuw concept, heeft lef en durft te investeren in de toekomst!

Samenwerkingsverband voor clubconcept

Voor de realisatie van zijn droomproject heeft directeur Paul Rabelink een plan opgevat dat out-of-the-box te noemen is. Het concept is gerealiseerd met medewerking van een groot aantal partners. Architectuur, interieurbouw, vloeren, horeca, fitnessapparatuur, groepslessen, virtual fitness en ondersteunende marketing- en salesconcepten zijn de basis ingrediënten van de formule die tot de realisatie van de nieuwe club heeft gezorgd.

Het gevolg van de samenwerking is een concept dat te kopiëren is naar andere locaties in een zogenaamde Turn Key clubconceptoplossing. Andere fitnessondernemers, met een focus op de standalone club, kunnen in de samenwerking volledig worden ontzorgt bij de realisatie van hun ontwikkelingsplannen. Van tekening, middels financiering, tot realisatie. Dit terwijl zij zelf kunnen blijven doen waar zij het best in zijn: ondernemen. Kijkend naar de realisatie van Club Hardware is dit vergelijkbaar met de werkwijze van een franchise. De ondernemer behoudt in dit geval het voordeel dat de volledige strategische koers van zijn onderneming zelf bepaald kan worden.

Ongekend groot en toch in de regio
Met een grootte van 2850 m2 is Physique, zeker voor regionale begrippen, ongekend groot. Niet alleen vanwege het grote aantal vierkante meters, maar ook vanwege het enorme aanbod. Fitness, groepslessen, een uitgebreide horeca, een Cross Cube-zaal, Ricochet, Personal Training, een topsport locatie, Virtual Fitness en FitSnacks.TV. En daarbij ook nog mooie ondersteunde diensten als vitaliteit coaching, kinderopvang en een fysiotherapiepraktijk. Het is er allemaal! En dat in een plaats als Terborg, die slechts 4.500 inwoners telt. De club vervult dan ook een regiofunctie. De klandizie van Sport- & Gezondheidscentrum Physique woont binnen een straal van tien kilometer. In de Achterhoek is men graag bereid om een stukje te rijden voor het bezoek aan een favoriete sportclub.

Physique omarmt de visie van ClubJoy volledig
ClubJoy is trotse partner in het project, temeer omdat na de realisatie van het project het gehele aanbod uit de koker van ClubJoy wordt aangeboden. De workouts ClubJoy Power, Yoga en Cycle worden aangeboden. Daarnaast is de club per september van start gegaan met ClubJoy Premium. Samen met Physique en haar team wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de groepslessen. Dat gaat van trainingen met het gehele groepslessenteam, tot aan het verzorgen van de marketing en het monitoren van de resultaten.

Daarnaast is bij de realisatie van de nieuwbouw ook een Virtual Fitness Room ingericht met daarin het volledige ClubJoy Virtual aanbod. Met een aanbod van ruim 45 verschillende workouts, in te starten via een revolutionaire On Demand Virtual Fitness Player, hebben de leden van Physique met ingang van heden de keus om op elk moment van de dag bij een bezoek aan de club een favoriete workout te doen. In de Player staan workouts van alle niveaus, verschillende lengtes en een enorme variatie aan trainingen. Op een gemiddelde club in Nederland die met ClubJoy Virtual werkt, worden inmiddels al vijftig workouts per door de leden gevolgd.

De stap naar 24/7 thuis trainen
Met de nieuwste service van Sport- & Gezondheidscentrum Physique, namelijk een lidmaatschap bij FitSnacks.TV, biedt de club al haar leden nu ook de mogelijkheid om naast het aanbod op de club 24/7 thuis te kunnen trainen. FitSnacks.TV is de online oplossing waarmee clubs haar leden ook buiten de club kunnen blijven bedienen. Een gemiddelde bezoeker bezoekt Physique circa één keer per week. Met de introductie van de app hebben alle leden de mogelijkheid gekregen om ook thuis te kunnen blijven werken.

Leuke bijkomstigheid
Het leuke van de samenwerking is de connectie met Terborg van ClubJoy-directeur Marc Neijland. “Sport- & Gezondheidscentrum Physique draag ik een bijzonder warm hart toe. Ik ben er begonnen met lesgeven en ik ben bovendien een Terborgenaar in hart en nieren. Ik ben er geboren en getogen en heb nog steeds een warme band met de club en de eigenaar Paul Rabelink. Het is naast de zakelijke kans, ook mooi om op deze wijze een bijdrage te leveren aan dit geweldige project”, aldus Marc.

Volgens Paul Rabelink is het extra bijzonder dat ook Innovex Fitness Sales Manager Remko van Ree met Core Fitness & Health (o.a. de merken Nautilus®, Star Trac®, StairMaster® en Schwinn®) bij dit project betrokken is. Paul vertelt met trots: “Remko heeft ook een verleden als manager bij Sport- & Gezondheidscentrum Physique en in deze samenwerking is het leuk dat zowel Remko als Marc opnieuw de krachten hebben gebundeld.”

Een kijkje nemen kan
U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.
Het adres: ’t Veld 28, 7061 DD Terborg. www.uwsportcentrum.nl


Voor meer informatie over de diensten van ClubJoy kunt u mailen naar info@clubjoy.nl of bellen naar 010 – 7420107 (ma t/m do 08:30 – 16:30). U bent ook ouderwets welkom voor een kop koffie op onze showroom aan de P.C. Staalweg 60 in Bilthoven.

club van de maand
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

ClubJoy

Laatste artikelen van dit bedrijf