5 jaar geleden

Migros Freizeit Deutschland neemt Greinwalder & Partner over

5 jaar geleden
Migros Freizeit Deutschland GmbH neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 alle aandelen van marketing- en managementadviesbureau Greinwalder & Partner uit München over. Hiermee verstevigt Migros Freizeit Deutschland haar positie op de Europese fitnessmarkt. 

De twee bedrijven worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 samengevoegd tot één bedrijf, dat onder de naam ACISO zal opereren. 

Greinwalder & Partner is opgericht in 1997 en staat sinds 2015 onder leiding van Oliver Sekula en Thomas Nemmaier. Het toonaangevende marketing- en managementadviesbureau voor fitness-health- en boutique clubs ziet zijn succes in aantrekkelijke en innovatieve servicepakketten, op maat gemaakte marketing succes pakketten en modulaire oplossingen. 

Migros is de grootste retailer en exploitant van fitnessclubs in Zwitserland en sinds 2012 in Duitsland vertegenwoordigd met het premium concept “ELEMENTS Fitness und Wellness”. In 2016 nam Migros INLINE Unternehmens-beratung al over en breidt nu met Greinwalder & Partner haar competentie uit op het gebied van marketing- en consulting. In de afgelopen twee jaar heeft INLINE zich met succes geherpositio-neerd op gebied van consulting van het premium fitness-segment. Het franchisesysteem INJOY met het holistische aanbod van kwalitatieve fitnesstraining, voedingsformules en mentale programma’s bevindt zich verder op een expansiekoers. 

Klanten profiteren 
De bevordering van de gezondheid is verankerd in de coöperatieve statuten van Migros. Men zet zich met toewijding in voor de klanten en leden. De visie: de drie pijlers van gezondheid "training, voeding en mentale hygiëne" toegankelijk maken voor mensen van alle leeftijdsgroepen. Dit ver-eist informatie, toelichtingswerk en competente medewerkers op de locaties waar fitness- en gezondheidstraining op een klantgerichte, authentieke en enthousiaste manier ter beschikking staat. 

De fusie van de bedrijven INLINE en MIGROS Freizeit Deutschland GmbH en Greinwalder & Partner treedt in april bij de FIBO voor het eerst onder de naam ACISO op. De merger resulteert in een hoge concentratie van synergieën, een duidelijke bundeling van expertise en een sterke innovatieve kracht binnen de fitnessbranche. Het nieuwe managementadviesbureau ACISO brengt de consultants en salesmedewerkers van de voormalige bedrijven samen tot een krachtig inter-nationaal team. De gevestigde consumentenmerken zoals ELEMENTS, INJOY en FT-CLUB, alsmede bestaande bedrijfstypen zoals INJOY Xpress, worden voortgezet. De diensten van de opleidings-academie zullen in de toekomst in uitgebreidere vorm worden aangeboden. 

De fusie van de bedrijven INLINE en MIGROS Freizeit Deutschland GmbH en Greinwalder & Partner treedt in april bij de FIBO voor het eerst onder de naam ACISO op. De merger resulteert in een hoge concentratie van synergieën, een duidelijke bundeling van expertise en een sterke innovatieve kracht binnen de fitnessbranche. Het nieuwe managementadviesbureau ACISO brengt 

ACISO
Het nieuwe bedrijf ACISO bestaat uit 3 onderdelen: een management consultancy (ACISO Fitness & Health Consulting), diverse franchisesystemen en eigen fitnesscentra. De gezamenlijke groei-strategie, het brede dienstenportfolio en de overtuigende toegevoegde waarde voor bestaande en toekomstige klanten in het B2B- en B2C-segment zullen de komende weken concreet gestalte krijgen. 

MIGROS Freizeit Deutschland GmbH verenigt vanaf het midden van het jaar het hoofdkantoor van INLINE, Greinwalder & Partner en ELEMENTS op een gemeenschappelijke locatie in München. Het hoofdkantoor INLINE in Dorsten wordt gesloten. Het management van het nieuwe bedrijf ACISO wordt geleid door Oliver Sekula als nieuwe CEO. Thomas Nemmaier zal zich als zijn plaats-vervanger richten op de fusie van de bedrijven en de verdere ontwikkeling van de afdeling con-sulting en creatie. Sandra Geiselhardt en Ralf Kriegel blijven verantwoordelijk voor de ELEMENTS centra en zullen extra taken op zich nemen in leidinggevende posities. Stephan Pfitzenmeier die de afgelopen 14 maanden CEO was van INLINE Unternehmensberatung, heeft de overname van Greinwalder & Partner geïnitieerd en verlaat het bedrijf na de overdracht op eigen verzoek. In-dien gewenst zal hij het bedrijf blijven bijstaan in een adviserende rol. Migros Freizeit Deutschland GmbH wil hem bedanken voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de onderneming INLINE en het INJOY franchisesysteem. 

Kwaliteisbijdrage
"We zijn blij dat we op de Europese fitnessmarkt een kwaliteitsbijdrage kunnen leveren en daar-mee mensen ondersteunen bij hun toenemende fitheids- en gezondheidsbewustzijn. De samen-voeging van deze twee succesvolle adviesbureaus in een nieuwe krachtige constellatie is een mijl-paal. Nu staat een verdere ontwikkeling centraal zowel vanuit het perspectief van ondernemers als consumenten”, aldus René Kalt, directeur van de Migros Freizeit Deutschland GmbH. 

Oliver Sekula, directeur van Greinwalder & Partner, in vertegenwoordiging van de verkopende vennoten: "De verkoop aan Migros Freizeit Deutschland GmbH en de fusie met de INLINE Group stelt ACISO als nieuwe onderneming in staat met unieke power, innovatieve concepten en digitale trends, haar klanten te helpen sneller en effectiever duurzaam succes te bereiken. Het verheugt ons zeer om deze spannende uitdaging aan te gaan". 

De overname van Greinwalder & Partner is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededin-gingsautoriteiten. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken. 
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


 
Auteur

Stella Schinnerl