17 august 2017

Leefstijlscan ondersteunt bij gezondheid bevordering

John van Heel
Directeur
17 august 2017
De nieuwe Leefstijlscan van Leefstijlclub, gebaseerd op de World Health Organisatie beweeg- en preventie richtlijn en de Gezondheidsraad voedingsrichtlijn, helpt mensen inzicht te krijgen in hun leefstijl.

Na 15 eenvoudige vragen geeft de Leefstijlscan inzicht in welke leefstijl aspecten gezondheid bevorderend zijn, welke aandacht behoeven en welke de gezondheid negatief beïnvloeden en het best meteen aangepakt kunnen worden.

Leefstijlclub biedt de deelnemer de mogelijkheid een Leefstijl SWITCH te kiezen en reikt op elk van de 15 thema’s een heus leefstijl (Nieuwe Gezondheid) dossier aan. Dit dossier geeft met een video filmpje inzicht in het wat, waarom en hoe van dat thema. Tevens kan de deelnemer gebruik maken van een tip en inspiratie programma van 30 dagen.

Met de Leefstijlscan en SWITCH wil Leefstijlclub en Nieuwe Gezondheid een bijdrage leveren aan de leefstijl omslag naar gezonder leven in Nederland. Momenteel blijven chronische aandoeningen, overgewicht, diabetes en obesitas toenemen, geen goed perspectief voor de opgroeiende jeugd. Door een leefstijl facet per keer te kiezen, kan je stapje voor stapje, maar wel duurzaam, toewerken naar een gezondere leefstijl.

Leefstijlclub en Nieuwe Gezondheid willen in 2017 15.000 mensen bereikt hebben met de Leefstijlscan. Geloof jij als professional ook in de preventieve kracht van leefstijl, informeer dan eens om Nieuwe Gezondheid ambassadeur of steunpunt te worden.

www.leefstijlclub.nl I www.nieuwe-gezondheid.nl
Auteur

John van Heel