23 january 2017

Eens een andere sportschool proberen? Check deze bijzondere gym locaties

FitMasterFreddy
Redacteur
23 january 2017

Als fitness trainer heb je je eigen sportschool, huur je een fitnessruimte, of train je lekker in de buitenlucht. Als we het hebben over ‘de sportschool’, zien we meestal een grote ruimte voor ons met daarin toestellen, gewichten en spiegels. Dat is wat jij en je klanten gewend zijn. Natuurlijk kan het ook anders. Wie weet kunnen deze bijzondere sportscholen je inspireren!

1. Een gym van aangespoeld afval – Santa Maria

In Santa Maria op Kaapverdië, bouwde 43-jarige schilder Alcindo Almedia Soares een sportschool op het strand. Hij gebruikte al het zwerfafval dat op het strand was aangespoeld om fitnessmateriaal van te maken. Milieuvriendelijk en helemaal gratis. Bekijk hier een video van deze gym.

Trainen en varen tegelijk – Parijs

Deze varende sportschool bestaat nog niet, maar het is de bedoeling dat deze gym op het water over achttien maanden zal rondvaren op de Seine in Parijs. De energie van de mensen die aan het sporten zijn zorgt ervoor dat de boot kan varen. Italiaans bedrijf Carlo Ratti Associati ontworp deze boot en wil met dit idee de beweging van de mens optimaliseren en zo groene energie opwekken.

Fitness on the rocks – Colorado

In het natuurgebied de ‘Red Rocks’ in Colorado ligt een oud amfitheater, dat helemaal uit de rotsen is gehakt. Een adembenemende plek dat sportschool ‘Fitness on the Rocks’ gebruikt als outdoor gym.

Sporten in de kerk – London

In het Londense Redbridge kun je voor je workout terecht in een omgebouwde kerk. Op de eerste verdieping is een enorm zwembad gebouwd, en in een andere ruimte is een fitness gedeelte ingericht.

Klimmen in een graansilo - Bloomington

Het Amerikaanse stadje Bloomington ligt middenin de prairie. Bergen zijn er niet, en dat is bijzonder vervelend als je houdt van klimmen. Het bedrijf ‘Upper Limits’ bedacht hier een slimme oplossing voor, en biedt nu klimwanden in oude graansilo’s.

Op zoek naar meer inspiratie? Wie weet zijn deze blogs dan iets voor je:

Auteur

FitMasterFreddy