Congressen Management in de fitnessbranche

NL Actief organiseert samen met BlackBoxPublishers 2 minicongressen: “Management in de Fitnessbranche”

Datum & Locatie (2 opties)

  • Donderdag 12 maart van 10:00 tot 13:00 uur bij Expo Houten (Meidoornkade 24) of
  • Vrijdag 13 maart van 13:00 tot 16:00 uur bij NL Actief Ede (Horapark 4)
Tarief
  • leden gratis incl. boek
  • FITNED.NL € 35,00 incl. boek
  • niet-leden € 59,95 incl. boek
Inschrijven is mogelijk t/m 4 maart 2020.

TIP: in de middag van donderdag 12 maart vindt tevens de informatiemiddag ReumaNederland & Preventiecentrum plaats in Houten. U bent ook hiervoor van harte welkom. Meer info & aanmelden 

Over het boek Management in de fitnessbranche

Auteurs: Jan Middelkamp Peter Wolfhagen & Ronald Wouters

In de afgelopen periode zijn er vijf publicaties uitgekomen over de Nederlandse fitnessbranche. In eerste instantie was dat het trendrapport over de fitnesssector in Nederland en Belgie (2016), gevolgd door een update over Nederland met focus op de periode 2018-2020. Daarnaast werd het boek over de personal training markt in Nederland gepubliceerd (2017). In 2018 volgde het boek groepsfitness in Nederland. En medio 2019 werd een specifiek marktrapport over de boutique sector afgerond. Stap voor stap wordt er dus een puzzel gelegd van belangrijke onderdelen binnen de Nederlandse fitness sector.

Een groep die nog ontbreekt zijn de managers en ondernemers zelf.
  • Hoe ziet hun vak eruit?
  • Welke competenties moet een manager in de fitness sector ontwikkelen?
  • Wat kan beter en welke plannen zijn er voor de toekomst?
In deze publicatie staan dit soort vragen centraal.

Aanbod
Het doel van dit onderzoek en boek is drieledig. Om te beginnen inzicht krijgen in de huidige situatie, achtergronden, wensen, behoeften van managers en ondernemers in de fitness sector, waarbij het gaat over het thema management. Dus primair het werk van clubmanagers, fitness (PT) managers, groepsfitness managers en receptie managers. Kortweg; de aanbodkant.

Vraag
Het onderzoek poogt ook inzicht te krijgen in de huidige situatie, achtergronden, wensen, behoeften van managementposities in de fitness sector. Het gaat dan primair om clubeigenaren. Kortweg; de vraagkant. Een ander doel is om met deze kennis competentieprofielen en opleidingen verder te ontwikkelen waarbij vraag en aanbod nog beter op elkaar worden afgestemd.

Onderzoek
De rapportage komt tot stand door een aantal soorten onderzoek. Er is literatuuronderzoek uitgevoerd naar publicaties over management in de fitnessbranche. De verschillende aspecten van vraag en aanbod voor wat betreft opleidingen werden achterhaald via survey onderzoek. Tot slot zijn expertinterviews afgenomen.

Datum

Van: 12 Maart 2020 10:00

Tot: 13 Maart 2020 16:00

Locatie gegevens

NaamExpo Houten (12 maart) & NL Actief Ede (13 maart)
Adres
Postcode
PlaatsHouten en Ede