3 jaar geleden

Impact van Covid-19 op de Europese fitness- en beweegsector

3 jaar geleden
In juni gaf EuropeActive opdracht voor een onderzoek om meer te weten te komen over de gevolgen op korte en langere termijn voor exploitanten van fitnessclubs in Europa als gevolg van de Covid-19-pandemie. Het rapport is onderzocht en opgesteld door Deloitte met als doel informatie te verzamelen bij topoperators in Europa op basis van een aantal belangrijke zakelijke KPI's.

Karsten Hollasch, Partner en Head of Consumer Business bij Deloitte, die het onderzoeksteam leidde in samenwerking met Stefan Ludwig, Head of Sports Business Group, zei: “In deze buitengewone tijden, waarin de situatie erg wisselend is, vonden we het meer dan de moeite waard om ons te concentreren op een belangrijk gebied van de sector in plaats van te proberen een breder perspectief te vangen dat in dit stadium misschien niet veel duidelijkheid geeft. We weten nog niet precies wat de volledige impact uiteindelijk zal zijn, want de crisis is natuurlijk nog niet voorbij en op dit moment zien we een toename van het aantal gevallen. Dus met de beschikbare tijd hebben we besloten om ons onderzoek te baseren op de belangrijkste multi-site operators in Europa. "

Onderzoeksmethode

Het veldwerk was gebaseerd op een speciaal ontworpen vragenlijst en vond plaats in augustus nadat bijna alle landen hun faciliteiten hadden heropend. Bovendien wordt het rapport aangevuld met verder onderzoek door derden in een aantal Europese landen en met geselecteerde casestudy's van beursgenoteerde Europese operatoren. De studie werd gepresenteerd op het European Health and Fitness Forum (EHFF), dat op 30 september in Düsseldorf plaatsvond.

Andere consistente bevindingen met betrekking tot Europese exploitanten wijzen op werktijdverkorting voor werknemers, de behoefte aan overheidssubsidies en/of andere fiscale maatregelen ter ondersteuning, en algemene tekortkomingen in het verwachte lidmaatschap van fitnessclubs. Er zijn echter aanzienlijke verschillen waargenomen tussen Europese landen. Het gemiddelde inkomenstekort voor 2020 wordt verwacht op ~30% en voor 2021 op ~11%. Onderzoek uitgevoerd in Spanje verwacht een omzetdaling van 40% in 2020 in vergelijking met de resultaten van 2019.

De meeste ondervraagde exploitanten gaven aan dat er een matig algemeen risico bestaat om failliet te gaan. Het antwoord is gebaseerd op de aanname dat er geen verdere langdurige sluitingen meer zijn. Veel bedrijven verwachten de recente capaciteitsverbeteringen te handhaven en zijn van plan om tegen eind 2021 dicht bij het pre-Covid-niveau te zitten wat betreft inkomsten en lidmaatschappen.

Co-redacteur en EuropeActive-projectleider Herman Rutgers merkte op: “Dit onderzoek ondersteunt enig optimisme voor het herstel en de toekomst van onze sector, wat werd bevestigd door de positieve signalen van investeerders en analisten die zich inzetten voor onze grotere Europese operatoren. Het is duidelijk dat fitness moet worden beschouwd als een strategisch onderdeel van de oplossing, en niet als een probleem. We hebben al goede gegevens van meer dan 20 miljoen bezoeken aan gezondheidsclubs dat het veilige plaatsen zijn om naartoe te gaan, met extreem lage niveaus van traceerbare Covid-19-infectie. "

Digitalisering in de kijker

Door het gebruik van digitale kanalen en technologieën konden de operatoren tijdens de crisis in contact blijven met hun klanten en leden. Een patroon van toegenomen digitalisering van de industrie, deels gedreven door de Covid-19-ervaring, werd ondersteund door onderzoek van derden in het onderzoek.

Volgens Virtuagym's Covid-19-impactstudie bereikte het aantal gebruikers van fitness-apps zijn eerste piek in maart, toen Covid-19 zich in Europa begon te verspreiden. De uiteindelijke piek werd echter bereikt in juli, toen clubs begonnen te heropenen, wat erop wees dat persoonlijke clubbezoeken en het gebruik van digitale aanbiedingen naast elkaar kunnen bestaan ??(en mogelijk versnellen) in plaats van een pure competitie.

Andreas Paulsen, uitvoerend directeur van EuropeActive, concludeerde: “Begrijpen hoe de Covid-19-pandemie en de sluiting feitelijk onze sector hebben beïnvloed, is absoluut essentieel voor hoe we ons aanpassen en aanpassen als sector om de beste toekomstige versie van onszelf te worden en de volgende grote hoofdstuk van de Europese fitness- en lichamelijke activiteitssector. We bevinden ons zeker in een kritieke en uitdagende tijd in de geschiedenis van onze sector. Feitelijke kennis is essentieel om de echte impact van Covid-19 te begrijpen en om effectief te reageren als bedrijven, maar ook als handelsverenigingen, zoals EuropeActive en onze nationale associatiepartners."

''We begrijpen dat grote en kleine spelers in de Europese fitness- en lichamelijke activiteitssector met ernstige problemen kampen, en met onze nieuwe Europese Covid-19-effectbeoordeling met Deloitte kunnen we onze sector bijstaan, in samenwerking met nationale verenigingen, veel effectiever en leiden tot het vervullen van het toekomstige potentieel van onze sector. Tot slot wil ik onze dataverzamelingspartners en hoofdsponsor, FIBO, en co-sponsors, BRP Systems/Sport Solution en Virtuagym, bedanken voor het beschikbaar stellen van weer een geweldige EuropeActive-publicatie voor de leiders en bedrijven van onze sector."

De Covid-19 Impact Study kan HIER worden gekocht.
 
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf