"Behoor tot de elite met Hammer Strength!"

Verschenen in Bodylife nummer 8 2017

Life Fitness lanceert Hammer Strength Training Center programma

Life Fitness is een gevestigde naam in fitnessland als wereldwijde leverancier van fitness apparatuur. Tijdens de Fitness & Welness Top 2017 te Houten presenteerden zij de veelvoud van mogelijkheden binnen haar uitgebreide portfolio van diverse merken. Daarmee speelt Life Fitness in op nieuwe trends en wensen van de klant om zichzelf te differentiëren. Hammer Strength is hierin één van de merken. Binnen dit unieke merk gaat Life Fitness een stap verder dan alleen producten, het gaat om een doordacht concept met als top-of-the-line het Hammer Strength Training Center-programma!

Wat is Hammer Strength?

Er is in de afgelopen jaren een enorme stijging van krachttraining en 'Olympisch powerliften'. Dit heeft er voor gezorgd dat faciliteiten voortdurend op zoek zijn naar manieren om zich te onderscheiden, zodat atleten en andere elite sporters weten dat ze in de meest geavanceerde faciliteiten trainen en gebruik maken van de hoogste kwaliteit van de in de industrie beschikbare apparatuur. Hammer Strength, 's werelds voornaamste merk van krachttraining apparatuur, startte het Hammer Strength Training Center Programma, dat herkent welke faciliteiten in een elite-klasse verwacht worden.

Hammer Strength is het eerste en enige atletische merk dat is gebouwd op een erfgoed van atletische uitmuntendheid, die atleten inspireert om hun maximale potentieel te bereiken. Gebruikers ontwikkelen kracht, behendigheid en duurzaamheid door middel van bewezen, zware apparatuur en accessoires, ontworpen vanuit de gedegen kennis van personal trainers, die exact weten wat er nodig is om significante resultaten te krijgen.

"We hebben meer dan 25 jaar kennis van de industrie en een team van ervaren krachttrainingstools en uitrustingsteamleden, die zich inzetten voor het uitrichten en analyseren van premium faciliteiten", zegt Anthony Morelli, Senior Brand Manager bij Hammer Strength. "Als het gaat om opleidingsfaciliteiten, vragen de atleten van vandaag het beste. Net zoals staal niet altijd van dezelfde samenstelling kan zijn, kunnen fitnessfaciliteiten dat ook niet."

Dit jaar heeft Hammer Strength aan 75 faciliteiten een plaques toegekend, waarmee ze de sportclub verwelkomen in het wereldwijde netwerk van bijna 800 faciliteiten. Ze worden allemaal beoordeeld volgens de volgende normen:

  • Vijftien of meer apparaten uit drie van de voornaamste productcategorieën bij Hammer Strength - Selectorized, Plate Loaded, en Racks and Rigs.
  • Zware, urethaan- of rubberaccessoires, die zijn gemaakt om alle atleten naar hun beste prestatie te brengen, bestaande uit Olympic Plates, Bumper Plates, Olympic Bars, Dumbbells en Fixed Barbells.


Leden van het Hammer Strength Training Center Programma ontvangen een Hammer Strength Training Center Shield, een plaque gemaakt van hetzelfde staal waarvan Hammer Strength apparatuur wordt vervaardigd. Er wordt ook training verzorgd. Daarnaast worden officiële Hammer Strength Training Centers erkend op de website van Hammer Strength, die in een kader op de website (en blog) van de facility kan worden opgenomen. Zij worden daarmee beschouwd als potentiële gastheren voor toekomstige Hammer Strength Clinic events. Als HS training center krijg je dus een plaque, training, presence op de website en digitale tools en content om te communiceren met leden.

Marketing manager Harry Damen: "Vanaf 1 november voeren we campagne om ons concept onder de aandacht van de fitness clubeigenaren te brengen. Het grote voordeel dat wij ze met ons concept bieden is dat ze hun eigen communicatie met hun klanten creëren. Het concept bevat ook training en educatie, naast het beschikken over de betrouwbare apparatuur met de bekende, robuuste uitstraling. We hebben dus zowel het product als de hele zorg (concept) in huis. What you see is what you get! Bovendien heeft een Hammer Strength Training Center zijn eigen content. Deze drie voordelen geven een professionele uitstraling aan het fitnesscentrum, dat tot Hammer Strength Training Center is omgedoopt."

Innovatie

Er is sprake van een strategische focus op de Group Excercise categorie, waardoor er voortdurend sprake is van innovatie binnen het Hammer Strength portfolio. Naast HD Elite Racks, Select en Ground Based producten, is er ook veel aandacht voor de nieuwe HD Athletic categorie. Deze is voornamelijk gericht op Rigs en Racks. Op de F&W Top en de FIBO vond recentelijk de introductie plaats van Perimeter en Bridge, voor meer variëteit en mogelijkheden voor iedere trainingsbehoefte en ruimte. Dit was slechts een tipje van de sluier van wat er in 2018 nog meer aan innovatie binnen Hammer Strength aankomt. Als aanvulling op Hammer Strength, kan Life Fitness producten aanbieden van andere merken binnen hun portfolio om Group Excercise concepten te complementeren.

Denk hierbij aan Cybex SPARC, IC8 Power Trainers en Life Fitness Rows. De segmenten waarvoor dit op van toepassing is, zijn niet alleen elite performance centra, maar ook club-in-club of boutique concepten", aldus Harry Damen, die bij Life Fitness verantwoordelijk is voor de marketing Benelux en voor het distributienetwerk binnen EMEA (Europa, Midden Oosten, Afrika). Vanuit deze verantwoordelijkheid kan Life Fitness snel op Europese trends inspelen voor de Benelux.

Succesvolle klant

"Life Fitness zet enorm in op aanbieden van totaalconcepten op basis van behoeften en wensen van de klant. Denk hierbij voortdurend aan de vraagstelling: wat voor typen leden bezoeken de club? Welke doelstellingen heeft het fitness centrum? Wat is het verdienmodel? Hoe kun je differentiëren? Het gevolg van deze inventarisatie is een voorstel op maat. Een voorbeeld hiervan is een niet rendabel squashcourt, dat omgetoverd kan worden tot een club-in-club performance center. Het concept van het Hammer Strength Training Center heeft zich al bewezen in de Verenigde Staten. Alle teams uit de NFL (American football) en de NBA (basketbal) trainen erin. Een 100% score dus! Ook in Europa groeit het aantal centers gestaag, zoals bijvoorbeeld bij onze oosterburen. Het Duitse Olympische Training Center is volledig uitgerust met Hammer Strength. Wereldwijd zijn het er inmiddels 800, waarvan ook enkele in Nederland. Recentelijk werd Gino Rotown als boutique concept aan de lijst toegevoegd. Vanaf oktober kan deze club worden bezocht in Barendrecht, naast het hoofdkantoor van Life Fitness. Eigenaar Gino Goossens heeft zijn club 'Rotown Performance Training Center Barendrecht' ingericht volgens alle eisen van ons unieke concept. Er staat onder andere de grootste HD Athletic Rig van de Benelux, met een lengte van twaalf meter! Op de FW Top te Houten hebben we het concept voor het eerst aan het grote publiek getoond. Op de stand lieten we onze nieuwe merken zien zoals Cybex, ICG en hadden we een aparte hoek voor Hammer Strength ingericht", aldus Harry Damen.

Educatie

De eerste Hammer Strength Clinic werd gehouden in Cincinnati, de geboorteplaats van Hammer Strength. In 1992 vonden kracht- en conditietrainers elkaar bij zowel de professionele sportbeoefenaars als de universitaire atleten. Harry Damen: "Het concept heeft zich dus al 25 jaar bewezen en ik ben verheugd dat deze Hammer Clinics in 2018 nu ook in de Benelux worden geïntroduceerd, nadat ze ook in andere markten in Europa zijn gelanceerd. Het past uitstekend in onze visie om 'thought leader' te zijn als wereldwijd marktleider en bij de waarden van Hammer Strength als merk. Het is onze plicht om trainers, coaches, personal trainers, maar ook club eigenaren te inspireren en tools te bieden om zelf succesvol te zijn."

Geschiedenis

Hammer Strength is in de Verenigde Staten opgericht in 1989 door Gary Jones. Zijn enige doel was om krachttraining te verbeteren. Hij bouwde toestellen naar zijn inzicht, waarbij hij goed keek naar de biomechanica van de sporters. Het moesten toestellen zijn, die op dezelfde manier bewogen als het lichaam. Bovendien kreeg hij veel informatie van de Cincinnati Bengals, een American football team uit de National Football League. Alle informatie bij elkaar resulteerde in een doorwrocht fitness trainingsplan. Tegenwoordig levert het merk fitnessapparatuur aan professionele, collegiale en middelbare school sportteams, evenals aan duizenden algemene- en boutique fitnessclubs over de hele wereld.

Voor meer info: www.lifefitness.nl/areyounext?

 

Edities