Personal trainer, waar ligt jouw passie?

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018

Vernieuwd LAPT-concept ontzorgt PT’ers en PT-studio’s op zakelijk vlak



Dat health, voeding en leefstijl steeds belangrijkere triggers worden in de fitnessbranche is geen nieuwe informatie. Wat wel nieuw is, is dat deze ontwikkeling mooie kansen biedt voor personal trainers en PT-studio’s’. Deze schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Om deze nieuwe groep fitnessondernemers optimaal in hun kracht te zetten, biedt LAPT (Los Angeles Personal Training) een unieke manier van langdurige ondersteuning op het gebied van marketing, business en jezelf blijven ontwikkelen.

LAPT werkt in het nieuwe aanbod intensief samen met opleider Start2Move. Een logisch uitvloeisel van de recente overname van Start2Move van LAPT. Eigenaar Jelmer Siemons ziet veel mooie kruisbestuivingen tussen beide brands. “Het is onze missie om de fitnessondernemers die zich aan ons verbinden hun hele carrière en ondernemersleven bij te staan. Alles voor een leven lang leren en groeien als ondernemer en persoon.”

LAPT 2.0 van start
In 2009 is LAPT opgericht door de HDD Group en uitgegroeid tot een gewaardeerde aanbieder van personal training-concepten. LAPT heeft al honderden fitnessondernemers in Nederland, België, Duitsland en zelfs Dubai begeleid bij het opzetten en verder uitbouwen van hun business. Nu LAPT is overgenomen door Start2Move wordt aan de ondersteuning en begeleiding van PT’ers en PTstudio’s een nieuwe dimensie toegevoegd. De officieuze start van LAPT 2.0 was op 1 september tijdens de Personal Trainer Day van Start2Move.

Coaching on the job
Van personal trainers en PT-studio’s wordt steeds meer ondernemerschap verwacht. Dit vraagt vaak om andere ondernemerskwaliteiten dan de personal trainer nu al bezit, zoals bedrijfsvoering, marketing en businessontwikkeling. Jelmer: “Het vak van personal trainer verschuift steeds meer van alleen trainingen verzorgen naar écht gedegen leefstijladvies. Daar horen ook punten bij als voedingsadvies, motivatie en de focus op leefstijl- en gedragsverandering.”

“Bij de personal trainers en PT-studio’s die wij vanuit Start2Move al begeleiden zien we een toenemende vraag naar gerichte ondersteuning. Voor de bedrijfsvoering en marketing kunnen ze vaak een goed extra zetje in de rug gebruiken. Zodat ze zich volledig kunnen richten op hun corebusiness: het begeleiden en ondersteunen van hun klanten. Speciaal hiervoor zijn er de LAPT-business en -marketing coaches. Als een PT’er met LAPT gaat werken zit de coach daar standaard bij. Het is een actieve vorm van ‘coaching on the job’. Waarbij onze coach de PT’er bijstaat bij het optimaliseren van zijn bedrijfsprocessen en het succesvol uitvoeren van de marketing.”



Marketingcoaching
Jelmer: “Als fitnessondernemer ga je een doorlopende verbintenis met LAPT aan, waarbij wij je een stuk ontzorgen en begeleiden. Zo helpt de marketingcoach je bij het zelf opzetten en bijhouden van bijvoorbeeld je website, sociale media, seo en sea (Google adverteren) en bij andere marketinguitingen. Verder kun je hele marketingcampagnes afnemen inclusief video’s, fotomateriaal en verdere begeleiding. Logischerwijs krijg je dan een bepaalde exclusiviteit op een geografisch gebied. Zodat je ‘geen last hebt’ van andere personal trainers of studio’s in jouw regio die met dezelfde LAPT-campagne werken.”

Nieuwe klanten vragen vaak wat de meerwaarde is van Start2Move en LAPT. “Het antwoord hierop is simpel: expertise en passie. Doordat wij veel fitnessondernemers begeleiden en een groot netwerk hebben, bieden we de juiste ondersteuning en kennis die iedere individuele ondernemer nodig heeft. Zo haal je kennis en kunde binnen die voor jou als kleine ondernemer vaak niet binnen handbereik zijn. Daarnaast bouwen we aan een community van trainers die elkaar -waar nodig- kunnen helpen”

Leven lang leren
Het nieuwe aanbod op maat aan ondersteuning van LAPT sluit naadloos aan bij de bekende manier van werken van Start2Move: een leven lang leren. Jelmer: “Opleidingen zijn de basis voor succes, maar daarna begint het pas. Als succesvolle ondernemer blijf je je hele leven innoveren en aan je carrière werken. Dit geldt zowel voor de starter als voor de fitnessondernemer die al een tijdje onderweg is. Bij Start2Move en LAPT kun je voor je hele carrière terecht.”

Voor meer informatie ga je naar www.start2move.nl en www.lapt.nl.

Personal Trainer PRO hoog gewaardeerd in de branche
Het pakket Personal Trainer PRO is het meest gekozen en de meest uitgebreide opleiding van Start2Move. Er is vanuit de markt veel vraag naar cursisten die het volledige traject hebben afgerond, vanwege de uitgebreide opgedane theoretische kennis, maar zeker ook door de enorme praktijkervaring die je opdoet. Er wordt o.a. veel aandacht besteed aan coaching op het mentale en fysieke vlak.

Je start met de basisopleiding Fitnesstrainer A, vervolgens ga je verder met de module sport & voeding. De opleiding Fitnesstrainer B sluit je af met een businessmodule, waarna je jouw eigen business kunt starten. Naast twee (inter) nationaal erkende beroepsdiploma’s (EREPS en NLActief) onderscheidt Start2Move zich door uitbreiding met aanvullend onderwijs, o.a. op het gebied van slaap en stress, optimale krachtprogrammering, gedragsver-andering en periodisering. Dit wordt klassikaal, via webinars en e-learning aangeboden.

De opleidingen worden, bijvoorbeeld tijdens de anatomielessen, ondersteund door 3D-animatie en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste applicaties (apps) zoals Virtuagym. Dit alles is vanuit je online leeromgeving te bereiken, overal en wanneer je maar wilt. Het meest unieke is dat iedere cursist een persoonlijke (carrière)coach ter beschikking krijgt. Naast dat het Pakket Personal Trainer PRO zeer waardevol is, is het door de unieke beleving ook nog eens oprecht leuk om te volgen.​​​​​​​

 
Edities