Team ICG goes urban: feestje op de fiets

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018


Hoe leer je een vernieuwend totaal concept beter kennen dan door het zelf te ervaren? Daarom sprongen bijna veertig fitnessondernemers en instructeurs op zaterdag 25 augustus zelf op de bikes van de Indoor Cycling Group. Onder de inspirerende leiding van onder meer master trainer Frank ‘beat’ Schildmann en Bernardine Rauwerda reden ze drie gave rides. En dat op een toplocatie: outdoor gym Point Break in de Antwerpse haven.


Bij de ICG ClubRides draait alles om het beleven van het totaalconcept dat LifeFitness met de Indoor Cycling Group voor ogen heeft. Voor deze speciale editie zijn ze Urban gegaan. Op een inspirerende buitenlocatie werd een imposante show weggegeven. Een show die smaakt naar meer. Zo vindt ook Business Development Manager Fenne van den Hoeven.

Beleving
ICG maakt nu ruim anderhalf jaar onderdeel uit van LifeFitness. Een periode die tot veel nieuwe ontwikkelingen heeft geleid. Fenne: “ICG is onder meer met het Coach By Color principe, fietsen op wattage, en de nieuwe bikes nog meer een totaalconcept geworden. Een concept waarbij beleving de boventoon voert. En dat hebben we bij de Urban ClubRide in Antwerpen optimaal laten ervaren. Het was echt een feestje op de fiets!”

“Onder leiding van opzwepende muziek, inspirerende lichteffecten en de master trainers ontstond er een indrukwekkende vibe. In de openlucht sporten geeft altijd een extra dimensie, zeker als het tijdens de avond steeds donkerder wordt. We begonnen met een mooi avondzonnetje en eindigden tegen 12 uur ‘s avonds. De live dj zorgde voor een gave show waarin licht en geluid ultiem tot hun recht kwamen. De deelnemers werkten zich in het zweet en lieten zich volop meevoeren door de mastertrainers.”



Zelf ervaren!
“De Urban ClubRide gaf een mooie boost, en liet zien welke vibe en sfeer je met ons concept in de club creëert. En dat hebben de deelnemers ook ervaren. Naast het zelf fietsen, hebben ze uitgebreid uitleg gekregen over ‘Coach By Color’ en onze bikes. Er was een fitnessondernemer die speciaal met zijn instructeur was gekomen. Zelf was hij al enthousiast, maar hij vond het van doorslaggevend belang dat zijn vaste instructeur dat ook vindt. Hij is toch de persoon die er volop mee gaat werken!”

De Urban ClubRide gemist? En toch benieuwd naar de mogelijkheden van ICG voor je club of gym? Kijk dan op lifefitness.nl of bezoek één van de ClubRides.
Edities