Harlands Group neemt de administratieve zorgen uit handen

Verschenen in Bodylife nummer 6 2018

Fitnessondernemers: haal je het maximale resultaat uit je ledenadministratie?

Een goede fitnessonderneming kan niet zonder een goed functionerende ledenadministratie en backoffice. Een bedrijfsonderdeel waar voor veel ondernemers nog eenvoudig winst is te behalen. Maar voor deze maximalisatie is wel deskundigheid en specifieke software verreist. Dé partner hiervoor is het Engelse Harlands Group. 

Met hun specialistische kennis en in eigen huis ontwikkelde software, maken ze het verschil op de Nederlandse en Belgische markt. Zo plukken Anytime Fitness en haar klanten al de vruchten van de software. Ze zijn al bij méér dan 2200 fitnessbedrijven in Groot-Brittannië en een aantal andere Europese landen actief. De volgende stap: de Benelux laten kennismaken met hun service. Sales Director Robin Karn verwacht er veel van.

Administratie in goede handen
Robin: “Wij nemen fitnessondernemers de administratieve zorgen uit handen en zorgen er zo voor dat ze winstgevender worden. Met onze eigen software verzorgen wij de ledenadministratie, automatische incasso en kredietcontrole. We voeren jaarlijks meer dan twee miljoen succesvolle incasso’s uit. Iets wat een fitnessondernemer zelf eigenlijk niet lukt. Bij hen gaat er vaak onnodig veel verloren omdat de administratie niet op orde is of omdat rekeningen niet betaald worden. Deze uitdagingen gaat u samen met de Harlands Group aan. We hebben een inzamelingenpercentage van 97 procent op contracten en we hebben veel succes bij het innen bij wanbetalers.”

Totaal ontzorgen
Deze successen halen ze omdat de Harlands Group is ingericht en geoptimaliseerd op de administratieservices die ze bieden. “Ons doel is ontzorgen en daarmee extra waarde bieden, zodat de fitnessondernemer zich volledig kan richten op zijn bedrijf. Wij verzorgen onder meer:
• Automatische incasso’s aanmelden met SNAP
• Betalingen innen en beheren via automatische incasso’s
• Kredietcontrole
• Software-integratie
• Verkoopgenerator
• Meerwaarde bieden aan de klanten via PayFlex

“Als een ondernemer met ons gaat werken, maken we een plan op maat. We kijken hoe onze software-oplossingen het beste aansluiten bij de administratieve uitdagingen. Via ons eigen portal SNAP heb je eenvoudig toegang tot al onze diensten. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de huidige IT-systemen naadloos aansluiten op ons portal. En als je toch vastloopt, staat onze Nederlandse klantenservice voor je klaar.”

SNAP en PayfLex maken het verschil
Robin: “SNAP kan in de eigen huisstijl van de club of gym worden samengesteld voor een herkenbare look en feel. Verder kun je ook je eigen online inschrijvingspagina koppelen aan SNAP. Naast het innen en het beheren van de automatische incasso’s, kun je ook eenvoudig promotiecodes, optionele betalingen en de onmiddellijke betaling van dagpassen toevoegen aan het systeem. Zo koppel je eenvoudig nieuwe marketingacties aan het systeem. SNAP is natuurlijk volkomen veilig en wordt geleverd met de hoogste beveiligingsniveaus die beschikbaar zijn. Het voldoet onder meer aan de AVG en de PCI.”

Leden kunnen hun betalingen beheren met Payflex, de online zelfbedieningsportal van Harlands. Meer gemak voor de klant betekent dat er meer betalingen worden verzameld. Via een gepersonaliseerde link hebben de leden met één klik op de smartphone toegang tot Payflex. Zonder dat ze daarvoor veel persoonlijke informatie hoeven in te vullen. Het gemak dient de mens. Payflex is ook ontworpen met het oog op veiligheid. De persoonlijke bankgegevens van de leden worden verwerkt via onze beveiligde servers, volgens strikte normen voor de betalingssector. Ook vanaf je smartphone werk je dus super veilig."

Kansen Benelux
De Harlands Group maakt nu echt de stap naar de Benelux. Ze zien hier, aan de andere kant van de Noordzee, volop kansen voor fitnessondernemers. Robin: “Als je snel rekent, zie je dat een gemiddelde sportschool in Nederland duizenden euro’s per jaar ‘weggooit’. Met onze service, software, en de nieuwe businesskansen die het biedt, haal je dit er zo uit. Dit hebben we al in onder meer Engeland, Spanje, Italië en Zweden bewezen. Hieraan werken we dagelijks met meer dan 180 mensen op ons hoofdkantoor in Engeland. Maar hoe zit het dan met de snel naderende Brexit? Hier hebben onze klanten geen last van. Vanuit ons kantoor in Ierland blijven we dezelfde service bieden aan onze klanten in andere EU-landen.”

Voorbeeldcase Anytime Fitness
In Nederland is de Harlands Group succesvol bij Anytime Fitness. Hun snelle groei en ontwikkeling komt mede door de samenwerking met de Harlands Group. Robin: “Wij zorgen ervoor dat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Snel goede sportscholen openen die passen binnen hun concept. Voor hun ledenadministratie vertrouwen ze volledig op onze professionaliteit en service. Hierdoor besparen ze geld, krijgen ze actuele gepersonaliseerde data en neemt het uiteindelijk te innen bedrag toe. Maar het belangrijkste: ze hebben minder zorgen!”

Fitness & Wellness
Top Benieuwd wat de Harlands Group voor jouw onderneming te bieden heeft? Kom dan naar de Fitness & Wellness Top. Robin Karn is daar ook aanwezig en maakt graag tijd voor je vrij om samen de mogelijkheden te bekijken.

Maak nu alvast een afspraak met hem via robin.karn@harlandsgroup.co.uk. Meer informatie vind je ook op harlandsgroup.eu/nl.

 
Edities