4 jaar geleden

Hidden Profits Marketing officieel erkend fitnessbranche Facebook Messenger Agency Partner

4 jaar geleden
Hidden Profits Marketing is vanaf november officieel gecertificeerd Manychat Agency Partner (Facebook Messenger bot). En dat is  goed nieuws voor de Nederlandse en Belgische fitnessbranche. Met dank aan het Hidden Profits Marketing Lab Innovatieteam onder leiding van Maxi Stoiber.

Wat is een Messenger Bot?
Een bot is een reeks geautomatiseerde gesprekken die algemene vragen van je klanten via Facebook Messenger kunnen beantwoorden. Voor de fitnessbranche gebruiken wij deze techniek vooral om nieuwe leden te werven.

Messenger bots hebben een openratio van gemiddeld 80% of zelfs meer. En die hoge openratio's hebben tot gevolg... geheel automatisch meer én beter gekwalificeerde leads! Vaak ook tegen lagere kosten.

Ga maar na, je aantal email openers is tegenwoordig laag, het aantal likers dat je social media posts ziet is tegenwoordig laag. Het belangrijkste is dat de ontwikkeling van marketing- en communicatiemiddelen anno nu in een enorme stroomversnelling is geraakt. Vernieuwingen volgen elkaar steeds sneller op. En je communicatie bereikt steeds minder mensen per kanaal. Alleen 'gewoon' adverteren op Facebook of Google is een achterhaald principe.

Waarom heeft elke gym, studio of club in de fitnessbranche een Messenger Bot nodig? 
Het wordt elke dag moeilijker om je publiek te bereiken. Mensen openen minder e-mail, in 1997 opende nog iedereen alle mail, tegenwoordig mag je blij zijn met 15-25%. Op sociale media is het zo druk dat je organische (= gratis) bereik vaak minder dan 9% van je volgers is. Een Facebook Messenger Bot van ManyChat lost dit probleem op door gepersonaliseerde gesprekken met je potentiële leden te voeren. Het is real-time en interactief, volledig automatisch tot en met het moment dat naam, email en telefoon zijn ingevuld, ofwel tot iemand een lead wordt. 

Voorbeelden uit de fitness-praktijk
Voor o.a. Sportcentrum Vlaardingen en Palestra Sports in Amsterdam hebben we al super efficiënte en effectieve Messenger Bot campagnes opgezet. Dat ziet er ongeveer zo uit:



Zodra iemand op een advertentie klikt, begint de Messenger communicatie automatisch
Zie:
 

En dit zijn concrete resultaten van één van onze fitness-Messenger Bot campagnes:
  • 320 Mensen klikten op de advertentie
  • 80 Mensen startten de chat en werden 'cold' lead (de club kan hen nu direct messages in Facebook Messenger sturen)
  • 13 Mensen antwoorden alle vragen en werden  'hot' lead
  • Kosten per 'cold lead': 69 cent
  • Kosten per 'hot lead': € 3,75
Facebook algoritme geeft voorrang aan Messenger Bots
Voor degenen die net als wij al in 2014, 2015 en 2016 normaal in Facebook adverteerden, zullen herkennen dat de tarieven net zo laag zijn als toen! Dat waren nog eens gunstige tijden, die dus nu misschien wel herleven! Bovendien heeft Facebook zelf aangegeven om Messenger meer voorrang te geven in communicatie. Ofwel: het algoritme van Facebook geeft voorrang aan Messenger Bot Advertenties meer zichtbaarheid krijgen dan normale ads.

Zoals je zult begrijpen zijn we erg trots op onze erkenning als Messenger Bot experts voor de fitnessbranche. Vooral omdat Manychat ook tot de allergrootste en -belangrijkste chatbots behoort.

Hidden Profits Marketing (Nederland en België)
Alle innovaties en kennis is afkomstig uit ons eigen Fitnessmarketing Innovatie Lab. 'Help fitness entrepreneurs thrive long-term with awesome marketing solutions'

Meer informatie
Hidden Profits MarketingFacebookinnovatieMaxi Stoibermarketingleden werven
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Hidden Profits Marketing

Laatste artikelen van dit bedrijf