6 jaar geleden

HIIT en Fluid Zone

6 jaar geleden

Ik ben van oorsprong een klassieke gewichtheffer die bijna nooit aan cardiotraining doet. Een paar weken geleden las ik een artikel over HIIT-trainingen (High Intensity Interval Training) en was aanvankelijk een beetje sceptisch, maar ook geïntrigeerd. Zou dit voor mij werken? Na een paar dagen over de voors en tegens te hebben afgewogen, besloot ik om de HIIT workouts eens te proberen. Ik wilde weten of ik net zoveel pomp in mijn spieren kon krijgen als wanneer ik mijn normale trainingsroutine doe. Ik heb een HIIT-training samengesteld met een paar gewichtheffenoefeningen gecombineerd met de Fluid Zone.

We weten allemaal wat HIIT is, maar wat is de Fluid Zone?
De Fluid Zone is een compact en dynamisch intervaltrainingsconcept met volledig gebruik van trainingsapparatuur op basis van (variabele) waterbestendigheid. Je combineert cardiovasculaire training (uithoudingsvermogen en vetverbranding) met extra versterking van meer flexibiliteit terwijl je alle spiergroepen versterkt. Het visuele effect en de dynamiek van het bewegende water zorgt voor een stressvrije en energieke ervaring.

Vanwege de variabele weerstand kun je trainen op je eigen krachtniveau of je nu een vrouw, man, tiener, volwassene of senior bent.

Terug naar de training...
Na de eerste ronde was ik volledig bezweet en er waren nog twee rondes te gaan... Ik voltooide de drie rondes en was volledig uitgeput, kon nauwelijks lopen of mijn armen optillen. Nog een groot voordeel: het kostte veel minder tijd dan mijn normale trainingsroutine.

De opvolgende dagen had ik overal spierpijn, elke spier deed zeer. Het voelde goed en ik begon echt te geloven in HIIT training. Na een paar weken HIIT's te hebben gedaan, was mijn uithoudingsvermogen echt verbeterd, was ik in staat om meer herhalingen per interval te doen en elke keer was ik opgepompt.

Ik doe HIIT's nu al ruim een maand en ik ben echt overtuigd van deze trainingsmethode. Ik zou het iedereen aanraden om de Fluid Zone gecombineerd met gewichtheffen HIIT's eens te proberen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

First Degree Fitness