6 jaar geleden

Ruim 50 nationaliteiten op het grootste fitness event van Europa, Les Mills Live Amsterdam

6 jaar geleden

Les Mills is na 20 jaar in de Benelux nog steeds booming. Meer dan 4.000 sportenthousiastelingen in een bomvolle Westergasfabriek tijdens jubileum editie.

Waalwijk, 9 oktober 2017 - Fitnesspioniers Les Mills en Reebok hebben 6 en 7 oktober het grootste indoor groepsfitness festival van Europa in de Westergasfabriek te Amsterdam georganiseerd. Extra bijzonder was dat de Les Mills Filming eenmalig in Nederland is opgenomen. Het evenement was een groot succes. De organisatie heeft dit jaar meer dan 50 verschillende nationaliteiten mogen verwelkomen. Grondlegger van Les Mills, Phillip Mills, heeft met zijn missie ‘For a fitter planet’ wereldwijd miljoenen mensen aan het sporten gekregen. Hij was voor deze speciale editie naar Nederland gekomen, onder andere om de bijzondere samenwerking met Unicef onder de aandacht te brengen.

LES MILLS
Wat in 1980 als een eenvoudige groepsles is begonnen in Nieuw-Zeeland is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fitnessfenomeen. In meer dan 18.000 clubs in meer dan honderd landen nemen dagelijks miljoenen mensen deel aan hun favoriete workout. Dit jaar viert de groepslesspecialist Les Mills haar 20-jarig jubileum in de Benelux. Een mijlpaal die 6 en 7 oktober uitbundig is gevierd tijdens Les Mills Live in de Westergasfabriek te Amsterdam. Duizenden fitnessfans van over de hele wereld zijn bij elkaar gekomen om hun passie voor fitness te delen .

FILMING
Uniek dit jaar is dat de Les Mills Filming éénmalig in Nederland is opgenomen in de Gashouder te Amsterdam. ’s Werelds beste program directors (de makers van de programma’s) en presenters zijn naar Nederland gekomen om de nieuwste Les Mills releases op te nemen, iets wat normaal gesproken in Nieuw-Zeeland plaatsvindt.

LES MILLS BARRE
Ook werd, na veel speculeren, de eerste Europese preview van het nieuwe programma LES MILLS BARRE gegeven door Creative Director van Les Mills, Diana Mills. Het is de moderne, 30 minuten versie van een klassieke balletles waarbij je op een elegante manier gebruikmaakt van gewichten en het lichaamsgewicht voor sterke spieren en een evenwichtig postuur. Uit alle aanmeldingen hebben 100 professionals en fitnessfans de kans gekregen om hierbij aanwezig te zijn.

UNICEF ‘WORKOUT FOR WATER’
Tijdens de Fit Business Live Conventie voor fitnessprofessionals stonden inspirerende sprekers als marketinggoeroe Jos Burgers en de man achter Les Mills, Phillip Mills, op het programma. Phillip Mills is tijdens de conventie uitgebreid ingegaan op de bijzondere samenwerking met UNICEF. Op 18 november 2017 wordt, op een door Les Mills en UNICEF geïnitieerd wereldwijd evenement, geld ingezameld om kinderen in Oost-Afrika van schoon drinkwater te voorzien. 

Meest recente artikelen