7 jaar geleden

FunXtion breidt uit met feature voor heart rate monitoring

Malou de Jong
Redacteur
7 jaar geleden

Naadloze integratie van MYZONE en FunXtion

FunXtion breidt uit met een nieuwe feature voor heart rate monitoring, dankzij een naadloze integratie met MYZONE. Hiermee brengt FunXtion ’s werelds meest populaire trainingsvormen van dit moment samen: verras je leden met high intensity-training én heart rate monitoring. In één platform.

FunXtion is een interactief coachingsplatform dat bestaat uit een mobiele app voor leden en de FunXtion Experience Station (FES): een grote iPhone in jouw club waar leden tal van uitdagende high intensity-trainingen voor kunnen doen. Samen of alleen. Zo brengt FunXtion meer plezier en beleving in fitness.

Hartslag direct zichtbaar op de FES
Nu breidt FunXtion uit. Dankzij de integratie met MYZONE kunnen leden tijdens hun work-outs op de FunXtion Experience Station ook direct hun hartslag zien en volgen. Via een hartslagmeter van MYZONE worden de behaalde resultaten automatisch gemonitord en opgeslagen in het persoonlijke My FunXtion-account.

Het beste van twee werelden
Met de samenwerking tussen FunXtion en MYZONE komt het beste van twee werelden samen in één systeem. Mede-FunXtion-oprichter Mendel Witzenhausen licht toe: “Tot nu toe was het alleen mogelijk om high intensity-training en heart rate monitoring afzonderlijk van elkaar aan te bieden. Nu kan dit tegelijk, in één systeem. Vanaf de FunXtion Experience Station combineren leden voortaan hun high intensity-training met heart rate monitoring. Dat zorgt voor nog meer plezier en beleving. Daarbij is gamification de common ground van FunXtion en MYZONE. Wij geloven dat gamification mensen sneller aanzet tot bewegen.”

Future: delivery of programming
Ook voor MYZONE biedt de integratie belangrijke kansen. Dave Wright, CEO van MYZONE vertelt: “The future of the fitness industry lies with the delivery of programming and feedback. So MYZONE is delighted to have partnered with innovative manufacturer and programming experts from Funxtion as they deliver their system for clubs around the world.”

Over FunXtion
FunXtion brengt fitness in het digitale leven, met een mobiele app en de FunXtion Experience Station: een grote iPhone die wordt geplaatst in jouw club. Leden volgen interactieve trainingen, kiezen uit een breed scala aan work-outs en dagen anderen uit voor challenges. Aanmelden gaat via een RFID-polsband: de aangeboden informatie is steeds gepersonaliseerd en gesynchroniseerd met de FunXtion-app. Het doel: fitness plezieriger maken en leden blijvend binden aan hun fitnessclub.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Malou de Jong