14 may 2018

Strategische ontwikkelingen bij Start2Move

Start2move
Opleidingscentrum Fitness, Health & Sport
14 may 2018
"We hebben als opleider de missie onze cursisten in beweging te krijgen en vooral te houden!"

Grote ontwikkelingen bij Start2Move. Per 9 april werd het opleidingsinstituut eigenaar van LAPT International BV en was er per 16 april de komst van Michel Looye in de functie van ‘General Manager’. Deze twee zaken spelen een belangrijke rol in de verdere groei en professionalisering van de Start2Move organisatie. Er zijn opnieuw stappen gezet in de ambitie om van Start2Move het meest toonaangevende, particuliere opleidingscentrum te maken in de sport-, fitness- en healthbranche.


Aankoop LAPT
Opleidingscentrum Start2Move - de grootste fitnessopleider van Nederland - heeft per 9 april '18 LAPT International BV gekocht van de HDD Group. LAPT is in 2009 gelanceerd als provider van personal training concepten voor fitnessclubs. LAPT staat voor Los Angeles Personal Training. In LA, Californië, ligt de bakermat van Personal Training. Denk maar eens aan het sportieve Venice Beach. LAPT heeft honderden fitnessclubs en Personal Trainers in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Dubai begeleid bij het opzetten van personal training als profit center.

‘’De laatste jaren is de focus op LAPT binnen HDD sterk verminderd, met name door een enorme groei in andere bedrijfsonderdelen’’, aldus Jan Middelkamp, development directeur en mede-eigenaar van HDD. ‘’Door LAPT nu bij Start2Move onder te brengen komt de focus weer terug’’. Start2Move gaat LAPT na de zomer -met een vernieuwd concept- opnieuw lanceren. De "kick off" zal plaatsvinden tijdens de Personal Trainer Day 2018 op zaterdag 1 september in Zwolle.

De nieuwe eigenaar Jelmer Siemons hierover: ‘’We hebben als opleider de missie, onze cursisten letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen (en houden!) op weg naar een succesvolle carrière. Met de aankoop van LAPT, kunnen wij onze (oud)cursisten - waarvan een groot aantal als zelfstandige Personal Trainer aan de slag wil - hierdoor nog beter helpen met het opbouwen van hun carrière in de fitnessbranche. Nog dit jaar zal ook onze eigen vacaturebank voor de Fitness-, Sport- en Health branche worden gelanceerd, zodat we ook tegemoet komen aan de vele (oud)cursisten die op zoek zijn naar een carrière in loondienst. Hiermee gaan we een stap verder dan vele andere opleiders en is het behaalde diploma niet het einddoel, maar slechts het begin... Nederland telt bovendien al 623 PT-studio’s en ruim 4000 Personal Trainers. Ook hen willen we graag helpen met het opzetten c.q. uitbouwen van een succesvolle Personal Training business."

Michel Looye, nieuwe general manager Start2Move
Start2Move is blij en trots dat ze kunnen meedelen dat Michel Looye vanaf 16 april het team van Start2Move kwam versterken als General Manager. In deze nieuwe functie zal Michel een belangrijke rol gaan krijgen in de verdere groei en professionalisering van de organisatie.
Jelmer Siemons (eigenaar Start2Move): "Met de aanstelling van Michel verwachten we de volgende stap te kunnen zetten in onze ambitie het meest toonaangevende, particuliere opleidingscentrum te worden in de sport-, fitnessen healthbranche. Wij hopen met de expertise
en ervaring van Michel ons aanbod aan praktijkgerichte opleidingen en cursussen (nog) verder te kunnen gaan uitbreiden en verdere invulling te kunnen gaan geven aan onze missie om de cursisten van Start2Move letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen (en houden!) op weg naar een succesvolle carrière".

Wie is Michel Looye?
Michel is geen onbekende in de branche. De afgelopen jaren is hij de drijvende kracht geweest bij AALO opleidingen. Het ondernemen zit Michel in het bloed en hij staat bovendien open voor nieuwe ideeën en innovaties, iets wat uitstekend past bij Start2Move. Het leuke is dat hij de fitness- en opleidingsbranche vanuit diverse kanten heeft ervaren. Zo heeft hij ooit het bedrijfsleven verlaten om van zijn hobby zijn beroep te maken en is hij zelf cursist geweest bij diverse opleidingsinstituten in de fitnessbranche. Daarna heeft Michel jaren gewerkt als master trainer, docent, productontwikkelaar en de afgelopen 7 jaar als General Manager.

“Start2Move staat al jaren op mijn vizier, ik heb bewondering hoe deze organisatie in zeer korte tijd zichzelf zo op de ‘fitness- opleiderskaart’ heeft weten te zetten en daarbij niet alleen de passie voor het vak uitstraalt, maar ook nog eens in staat is om echt kwaliteit te bieden. Vanwege het wederzijds respect en toch ook door mijn nieuwsgierigheid, hebben Jelmer en ik een aantal keer een kop koffie gedronken. Tijdens onze gesprekken voelde ik letterlijk de passie en de drive achter Start2Move. Jelmer heeft een heldere visie over het vak fitness, in de breedste zin van het woord en hij weet heel duidelijk waar hij naar toe wil met Start2Move. Door deze gesprekken werd ik steeds enthousiaster en raakte ik langzamerhand ‘besmet’ met het Start2Move virus. Het kon wat mij betreft dan ook niet uitblijven dat ik iets voor deze organisatie wilde betekenen. Toen bleek dat
Jelmer dezelfde gedachtes had, stond niets meer in de weg om een samenwerking aan te gaan,” aldus Michel Looye.

Personal Trainer Day
Op zaterdag 1 september 2018 vindt alweer de 4de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT - richt zich o.a. op (toekomstige) Fitnesstrainers, Personal Trainers en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de
laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van Sport, Fitness en Health. Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega's uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel.

Eerste workshops bekend
Er zijn alweer een aantal aansprekende gastsprekers vastgelegd waaronder Olympisch atleet Virgil Spier (Speed&Agility), voormalig “kroonprins” Robert Maaskant (Tai Chi voor Personal Trainers) en topsportcoach Michel van Halderen (Trainen voor Hypertrofie). Voor de actieve sporter zijn er diverse praktijkgerichte workshops, waaronder Personal Training & Kickboksen (Rob van de Wijngaard), Personal Training & Kettlebell (Koen Bakker), Personal Training & Deadliften (Marco Nijland) en Personal Training & EMS (Mike Punselie). Tijdens de Personal Trainer Day zal ook de officiële kick-off van het vernieuwde LAPT Personal Training worden georganiseerd.

Wil je de Personal Trainer Day 2018 absoluut niet missen? Schrijf je dan nu alvast in! Tot 1 juli a.s. betaal je als Early Bird €75,- (normaal €95,-).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Start2move