6 jaar geleden

Polar lanceert handige en compacte Polar OH1 optische hartslagsensor

6 jaar geleden
Polar, al veertig jaar marktleider in draagbare sport- en fitnesstechnologie, introduceert de Polar OH1, een veelzijdige optische hartslagsensor voor de boven- of onderarm. Dankzij het intern geheugen kan je tot 200 uur trainingsgegevens opslaan. De oplaadbare batterij gaat tot 12 uur mee en kan worden opgeladen met de meegeleverde USB adapter. De Polar OH1 kost €79,90 en is vanaf nu beschikbaar voor pré-order via polar.com en is vanaf midden september breed verkrijgbaar.

Voornaamste functies:
- Nauwkeurig: met de door Polar wetenschappelijk ontwikkelde optische hartslagsensor met zes LEDS voor accurate hartslagregistratie.
- Multi-inzetbaar: gebruikers die geen borstband of polshorloge wensen, kunnen de Polar OH1 dragen op de boven- of onderarm tijdens elke sportactiviteit, dus ook tijdens zwemmen dankzij de waterdichtheid tot 30m.
- Maximale compatibiliteit: gebruikers kunnen hun hartslag in real time volgen op compatibele Polar en Bluetooth apparaten, de app Polar Beat en tal van andere populaire fitnessapps. Wanneer gekoppeld aan Polar Beat, Polar’s gratis fitness en trainingsapp, krijgen gebruikers real time hartslaggegevens en trainingsbegeleiding. Na een trainingssessie kunnen alle gegevens overgebracht worden naar Polar Flow voor meer diepgaande analysemogelijkheden, dankzij de Smart Coaching functies met begeleiding en feedback op specifieke activiteiten.
- Gebruiksgemak: het intern geheugen registreert tot wel 200 uur training. Met de oplaadbare batterij kan je tot 12 uur trainen met één laadbeurt. Dankzij de firmware updates blijft de OH1 voorzien van de meest recente software.
- Comfort: de sensor is erg compact en de zachte, textiele armband past erg aangenaam rond de boven- of onderarm. ï‚· Handig: Je hoeft de band niet nat te maken of je shirt omhoog te trekken zoals bij een borstband.

“De Polar OH1 is een aantrekkelijk alternatief voor de gekende polshorloges of borstbanden,” zegt Sander Werring, Managing Director bij Polar Benelux. “We weten dat comfort en nauwkeurigheid sleutelfactoren zijn om de verwachtingen van de consument in te lossen. Deze doelstellingen stonden voorop bij de ontwikkeling van de OH1.”
“In de fitness of op een trail, welke sport je ook kiest, op de OH1 kan je rekenen voor het leveren van accurate en stabiele data met een ongekend groot gebruikscomfort.” zegt Jani Juntunen, Product Manager.

Over Polar: Polar is de pionier op het gebied van hartslagmonitoring, activity trackers en trainingcomputers. Met veertig jaar ervaring en een uitgebreid erfgoed op het gebied van fysiologische en sportmedische research zijn we actief op alle niveaus, met een compleet gamma fietscomputers, sports wearables en activity trackers, trainingapps en online services. Onze meermaals bekroonde trainingcomputers zijn de populairste ter wereld en worden wereldwijd verkocht door meer dan 35.000 retailers. Polar, een privéonderneming met hoofdkwartier in Finland, is actief in meer dan 80 landen. Meer informatie vindt u op polar.com. 
Bedrijf

Polar

Laatste artikelen van dit bedrijf